Home » D:News » Imagini cu un nou avion spaţial hipersonic al Rusiei. Proiectul pregătit de ruşi care intră în cursa avioanelor spaţiale – FOTO

Imagini cu un nou avion spaţial hipersonic al Rusiei. Proiectul pregătit de ruşi care intră în cursa avioanelor spaţiale – FOTO

Publicat: 06.02.2019
Rusia pregăteşte o navă spaţială fără echipaj care momentan, conform agenţiei de ştiri ruseşti RIA Novosti, este în dezvoltare. Drona ar fi primul proiect al Rusiei în domeniul călătoriei spaţiale fără echipaj.

Avionul va fi echipat cu un singur motor de tipul Briz-M, o rachetă spaţială rusească ce a fost în folosinţă din 2000. Va putea zbura la altitudini de până la 160 de kilometri, atingând viteze de Mach 7 (8.640 km/h), scrie Futurism.

Drona este făcută pentru a fi refolosită, cu o viaţă de aproximativ 50 de zboruri.

Credit: ISON/RIA

Compania rusească ISON va construi nava pentru Roscosmos. Proiectul a primit o finanţare de mai multe milioane de ruble din partea guvernului. Conform lui Iuri Bakhalov, director general al ISON, toate componentele vor fi fabricate şi asamblate în Rusia.

Imaginile furnizate de ISON arată că drona va fi prima dată transportată cu un avion special. Apoi, drona va accelera aproape vertical pentru a intra în spaţiu. Se va întoarce pe Pământ cu ajutorul unei paraşute. 

Credit: ISON/RIA

Sunt planificate 5 teste de zbor în 2023, deci mai este de aşteptat chiar şi până la primele fotografii cu aparatul de zbor.

Nu este singurul avion hipersonic rusesc în dezvoltare. CEO-ul companiei MiG a prezentat planuri în august 2018 pentru un avion militar supersonic care poate intra în spaţiu, deşi experţii sunt sceptici că va fi gata înainte de 2035 – 2040.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Chinezii au construit un avion hipersonic care poate parcurge distanţa Beijing – New York în doar câteva ore. Unii experţi avertizează: ”poate fi un bombardier greu hipersonic”

SUA vor să creeze un avion hipersonic – VIDEO

Un nou avion hipersonic rusesc va putea lansa bombe nucleare din COSMOS – VIDEO

China doreşte să construiască cel mai puternic tunel de vânt hipersonic din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase