Home » D:News » Lansarea de gală a noului film al lui Liam Neeson a fost anulată pe fondul comentariilor ”rasiste” ale acestuia

Lansarea de gală a noului film al lui Liam Neeson a fost anulată pe fondul comentariilor ”rasiste” ale acestuia

Lansarea de gală a noului film al lui Liam Neeson a fost anulată pe fondul comentariilor ”rasiste” ale acestuia
Publicat: 07.02.2019
Premiera de gală din SUA a noului film în care joacă actorul, "Cold Pursuit", a fost anulată după ce Liam Neeson a spus într-un interviu recent că a încercat să omoare un "nenorocit de negru", ca răzbunare pentru că o persoană apropiată lui a fost victima unui viol, scrie Reuters.
Premiera de gală anulată fusese programată marţi seară, la New York, relatează Mediafax.
 
Reprezentanţii studioului Lionsgate, producătorul filmului, au refuzat să comenteze pe seama acestui subiect, dar o sursă a declarat pentru Reuters că un eveniment de gală în aceste circumstanţe ar fi nepotrivit.
 
Filmul „Cold Pursuit”, regizat de Hans Petter Moland, în care Neeson joacă rolul unui bărbat ce vrea să se răzbune pe asasinii fiului său, va fi lansat, totuşi, în cinematografele din SUA.
 
Actorul a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul britanic The Independent, că, în urmă cu 40 de ani, mergea pe străzi înarmat cu o bâtă specială aşteptând să omoare pe cineva ca să răzbune trauma cuiva apropiat, o femeie care a fost violată de un bărbat de culoare.
 
Declaraţiile sale au stârnit un val de critici şi controverse, artistul fiind acuzat de rasism.
 
În ediţia de marţi dimineaţă a emisiunii „Good Morning America” de pe postul ABC, Neeson a revenit asupra afirmaţiilor sale şi a declarat că nu este rasist.
 
„Nu mai simţisem până atunci această nevoie primară de a mă dezlănţui şi am întrebat-o (pe prietenă, n.r.) «o cunoşti pe această persoană, era un bărbat?». Nu. «Rasa?». A spus că era un bărbat de culoare”, a povestit actorul în interviu. „Am bătut în sus şi în jos străzile cu o bâtă la mine, în speranţa că o să se ia de mine cineva. Îmi e ruşine să spun, am făcut asta vreme de o săptămână, în speranţa că «un nenorocit de negru» o să iasă dintr-o cârciumă şi o să se ia de mine, ştii? Ca să am de ce să-l omor”, a mai spus Neeson în interviu.
 
„Înţeleg nevoia de răzbunare, dar nu duce decât la şi mai multă răzbunare, la şi mai multe crime, şi mai multe crime”, a adăugat acesta pentru The Independent.
 
Totuşi, Neeson a declarat, marţi, pentru ABC că ar fi reacţionat la fel dacă ar fi fost vorba despre un irlandez, scoţian, britanic sau lituanian. „Încercam să apăr onoarea cuiva, să o apăr pe draga mea prietenă în acest groaznic mod medieval”, a explicat Neeson pentru ABC.
 
Actorul, care acum are 66 de ani, a explicat că a şi apelat la ajutor specializat pentru a trece peste traumă.
 
Actorul nord-irlandez Liam Neeson, nominalizat la Oscar pentru rolul din „Lista lui Schindler”, s-a remarcat şi în alte filme din genuri variate, precum „Pur şi simplu dragoste/ Love Actually”, „Batman – Începuturi”, trilogia „Taken”, trilogia „Cronicile din Narnia”, dar şi în alte pelicule mai recente precum „3 zile de coşmar”, „Echipa de şoc”, „Înfruntarea titanilor”, „The Grey: La limita supravieţuirii” şi „The Dark Knight Rises”.
 
Lungmetrajul „Cold Pursuit” urmează să fie lansat în România pe 22 februarie.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase