Home » D:News » Iranul ar fi lansat un nou satelit – VIDEO

Iranul ar fi lansat un nou satelit – VIDEO

Publicat: 08.02.2019
Iranul ar fi lansat un nou satelit – VIDEO
Potrivit unor imagini din satelit analizate de specialişti americani, administraţia de la Teheran ar fi lansat un al doilea satelit, în pofida criticilor primite din partea Statelor Unite faţă de programul spaţial, relatează Associated Press.

Imaginile din satelit au fost publicate de compania americană DigitalGlobe. Acestea arată lansarea unui satelit de la Centrul Spaţial Imam Khomeini din provincia Semnan, potrivit Mediafax.

Presa iraniană de stat nu a raportat lansarea. Administraţia de la Teheran a anunţat însă că urmează să lanseze satelitul Doosti.

În ianuarie a avut loc prima lansare, cu satelitul Payam, dar aceasta a eşuat.

Analiştii au observat prin intermediul imaginii că zona de lansare avea inscripţionat „40 de ani” şi „fabricat în Iran”, putând fi o referinţă la aniversarea de 40 de ani de la Revoluţia din Iran, sărbătorită luna aceasta. Potrivit DigitalGlobe, lansarea satelitului pe orbită a fost făcută cu o rachetă Safir.

În mai multe rânduri, Iranul a declarat că nu doreşte armament nuclear şi că sateliţii nu au o componentă militară. De asemenea, Administraţia de la Teheran consideră că nu încalcă rezoluţiile ONU, care au interzis acest gen de teste.

Iranul a lansat pe orbită, în ultimii zece ani, mai mulţi sateliţi, iar în anul 2013 a trimis o maimuţă în spaţiu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase