Home » D:News » ”Oh, Ramona! ”, la avanpremiera pentru vedete: E acum o poveste mai echilibrată, spusă şi de o fată

”Oh, Ramona! ”, la avanpremiera pentru vedete: E acum o poveste mai echilibrată, spusă şi de o fată

Publicat: 08.02.2019
Comedia ”Oh, Ramona!” a adunat jurnaliştii şi vedetele în costumaţii lejere pentru o proiecţie în avanpremieră: ”E acum o poveste mai echilibrată, spusă şi de o fată”, a spus regizorul Cristina Jacob despre filmul său.

Comedia ”Oh, Ramona!” a adus joi la Cinema City din AFI Cotroceni jurnalişti şi vedete care au ţinut să fie alături de realizatori la o primă proiecţie în avanpremieră a peliculei.

Cristina Jacob, regizorul comediei ”Oh, Ramona!”, a arătat că ”filmul ăsta a adus o maturizare a mea şi o evoluţie în ale cinematografiei, cred. Cu adevărat diferit faţă de celelalte filme ale mele, şi ele comedii mai romantice sau mai puţin, este faptul că e în limba engleză. Aştept să vină în număr mult mai mare spectatorii pentru că până acum erau atenţionaţi la casa de bilete că e în limba română şi se mai răzgândeau. Acum nu mai au pretextul acesta. Aş vrea să îl vadă toţi adolescenţii, pentru că e despre ei. Eu mă regăsesc în toate poveştile pe care le-am ecranizat şi sper să se bucure şi ei. Este practic povestea lui Andrei Ciobanu spusă prin filtrul meu. Unde a fost o poveste de băiat, e acum o poveste mai echilibrată, spusă şi de o fată”, a arătat regizorul.

Pentru proiecţia în avanpremieră publicul a fost invitat să urmărească povestea prezentată în sala de cinema îmbrăcaţi în ce se simt mai bine, de la papuci, la pijamale, de la hainele obişnuite la păturica preferată.

”Infinit a fost mai greu să adaptez povestea pentru film. Eu am scris pentru carte 500 de pagini, iar scenariul are 90. Mie îmi place tot ce am scris şi a trebuit să tai 400 de pagini. Cred că întâlnirile personajelor principale au ieşit extraordinar în film şi părţile romantice. Cam cum e în film, cam aşa a fost. Mi-ar fi plăcut hainele pe care le are Bogdan în film, să le fi avut şi eu în realitate când eram de vârsta lui, dar eu îmi cumpăram din Bazar”, a dezvăluit Andrei Ciobau despre transformările prin care a trecut povestea sa încât să ajungă comedia ”Oh, Ramona!”.

Bogdan Iancu, interpretul rolului Andrei, personajul principal masculin din ”Oh, Ramona!”, a mărturisit că ”iniţial îmi era cumva frică de secvenţele mai intime. Doar că, după ce am filmat-o pe prima, mi-am dat seama că e mult mai ok decât credeam. Cristina mi-a spus de la bun început că e o responsabilitate destul de mare, doar că în momentul ăla nu puteam să-mi dau seama exact. Când am venit la filmări mi-am dat seama că trebuie să fiu aici 24 din 7. Asta putea să fie cumva intimidant, doar că asta a fost doar în primele câteva zile, după aceea a curs şi cred că se vede. Iniţial îl văzusem pe Andrei, din scenariu, foarte departe de mine, aveam senzaţia că trebuie să interpretez un rol, când nu era asta cheia. Cristina mi-a spus că eu sunt, trebuie doar să accesez chestia aia din mine care mă face să fiu Andrei”, a povestit Bogdan Iancu despre rolul său din comedia ”Oh, Ramona!”, pentru MEDIAFAX.

Actorul mizează pe faptul că adolescenţa este o vârstă la care se pot raporta toate tipurile de spectator: ”Nu cred că există neapărat o categorie de vârstă… ca om, fie că eşti copil, adolescent, adult, bătrân, cred că poţi să vii să vezi şi să îţi placă. Filmul este efectiv pentru toată lumea, se adresează în primul rând tinerilor, doar că şi oamenii în vârstă şi copiii pot să înveţe ceva din treaba asta şi să le placă. E perioada de adolescenţă prin care, ori ca bătrân sau adult ai trecut, ori, ca adolescent, te afli, ori, dacă eşti copil, ştii ce va urma. Simt că filmul ăsta înglobează perioada adolescenţei într-un mod frumos şi, în acelaşi timp, realist”, a spus Bogdan Iancu.

”Filmele ne dau ocazia să facem şi să orchestrăm o muzică pe care nu o auzim pe radio în România. Dacă o să fiţi atenţi la coloana sonoră, o să vă daţi seama”, a spus Smiley, compania sa HaHaHa Production ocupându-se de muzica din comedia ”Oh, Ramona!”. ”Am râs şi la prima variantă, care era mult mai lungă, avea aproape trei ore, şi am râs şi mai bine şi la varianta asta mai scurtă. E un pic mai îndrăzneaţă. Se vede stilul regizoral al Cristinei. E genul de film pe care puştii din România îl consumă foarte bine. Se adresează, în general, oamenilor care sunt la liceu sau la facultate, dar e un film care cred că poate să distreze orice vârstă”, a explicat muzicianul pentru MEDIAFAX.

Spectacolul a fost însoţit şi de un ”roast” găzduit de Cristina Jacob şi Andrei Ciobanu cărora li s-au alăturat interpreţii rolurilor principale, Bogdan Iancu şi Aggy K. Adams care au servit porţii consistente de autoironie şi glume unul pentru celălalt ca şi faţă de vedetele care apar în film.

”Oh, Ramona!” a făcut-o pe Ami să se gândească ”la adolescenţă, la momentele alea din liceu cu combinaţiile. A fost frumos să ne reamintim cum ne-am simţit noi atunci când eram adolescenţi. Chiar m-am bucurat de film”, a povestit cântăreaţa.

”Mi-a plăcut foarte tare, o comedie reuşită. Vă invit şi pe voi să veniţi să-l vedeţi. O să vă distraţi, sunt foarte multe momente foarte bune. Am stat cam majoritatea timpului cu gura până la urechi. Sunt multe poante şi n-aş şti cum să le descriu, depăşesc aşa puţin limita. Eu am şi citit cartea, pentru că mi-a dat-o Andrei cadou şi, cumva, am regăsit foarte multe lucruri din carte şi mi-am adus aminte de ele. Mi s-a părut că filmul a respectat destul de mult capitolele din carte. Chiar foarte reuşit!”, a arătat Alina Eremia, pentru MEDIAFAX.

 

”Foarte cool… foarte fun! M-a surprins, asta a fost mişto, că m-a surprins şi cred că este peste «Selfie» şi că o să rupă la public”, a spus Dana Rogoz, pentru MEDIAFAX.

Comedia ”Oh, Ramona!” este ecranizarea bestsellerului românesc autobiografic ”Suge-o, Ramona!”, de Andrei Ciobanu, care semnează şi scenariul alături de Alex Coteţ şi Cristina Jacob. În viziunea şi execuţia regizorului, povestea devine un film fără limitări culturale, fără graniţe geografice şi lingvistice, pentru o generaţie care trăieşte planetar experienţele irepetabile ale adolescenţei.

Comedia “Oh, Ramona!”, cu Bogdan Iancu, Aggy K. Adams şi Holly Horne în rolurile principale, va fi lansată în oficial în România pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor. . Până atunci, puteţi afla mai multe din culisele acestei pelicule şi de pe paginile Oh, Ramona de Facebook sau Instagram.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase