Home » D:News » Un adolescent s-a vaccinat în secret şi îi atacă pe părinţii săi care sunt anti-vaccin

Un adolescent s-a vaccinat în secret şi îi atacă pe părinţii săi care sunt anti-vaccin

Publicat: 14.02.2019
Un adolescent s-a vaccinat în secret şi îi atacă pe părinţii săi care sunt anti-vaccin
Un adolescent şi-a spus povestea despre cum s-a vaccinat în secret împotriva dorinţelor părinţilor, care credeau în vechile teorii ale conspiraţiei anti-vaccin, deja demontate.

Ethan Lindenberger, în vârstă de 18 ani, a cerut ajutor pe un forum de pe Reddit, întrebând ce vaccinuri trebuie să obţină, pentru că el nu a fost vaccinat deloc până acum pentru că „părinţii mei sunt destul de proşti şi nu cred în vaccinuri. Doar Dumnezeu ştie cum am rămas în viaţă”, a scris acesta.

După ce a citit sfaturile şi s-a consultat cu un pastor, adolescentul a intrat în decembrie anul trecut în Departamentul de sănătate din Norwalk, Ohio, şi a obţinut vaccinuri pentru hepatita A, hepatita B, gripă şi HPV, scrie The Independent.

Când era copil, nu a fost vaccinat pentru pojar, parotidită epidemică şi rubeolă, deşi multe state cer ca cei mici să fie vaccinaţi pentru a fi primiţi la şcoală, iar CDC (Centres for Disease Control and Prevention) recomandă administrarea a câte două doze fiecare. „Statele Unite monitorizează constant şi îndeaproape siguranţa vaccinurilor”, spun reprezentanţii CDC.

Adolescentul a precizat că a încercat să arate informaţii mamei sale, Jill Wheeler, care a avut primii săi doi copii vaccinaţi, până când a aflat că poate să îi sustragă de la această procedură.

„Răspunsul ei a fost simplu că ‘asta e ceea ce vor ei să gândeşti’. Am fost surprins că cea mai mare organizaţie de sănătate din întreaga lume poate fi respinsă cu o declaraţie de teoria conspiraţiei”, a spus adolescentul.

A mai spus că mama sa a fost influenţată de un doctor pe nume Andrew Wakefield, ale cărui studii au fost demontate. În anii ’90, acesta susţinea că există o posibilă legătură între vaccinul pentru rubeolă şi apariţia autismului. Lucrarea la care a fost coautor a ajuns să fie înlăturată din jurnalul de specialitate The Lancet, fiind considerată un fals.

Mama adolescentului a declarat pentru undark.org că acţiunile fiului ei s-au simţit ca o palmă. „A fost ca şi cum m-a scuipat, zicând ‘nu ştii nimic, nu am încredere în tine cu nimic. Nu ştii ce vorbeşti. Ai luat o decizie proastă şi eu o voi rezolva”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Importanţa vaccinurilor şi cum funcţionează ele

Când este cel mai bine să faci vaccinul antigripal?

Sunt antivacciniştii de vină pentru epidemia de rujeolă din Europa? Cazul României este dat exemplu negativ

Vaccinarea repetată este sigură pentru mulţi copii cu reacţii adverse slabe şi moderate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase