Home » D:News » Oh, ce descoperire! Râsul te salvează şi de fake news. Un studiu al cercetătorilor britanici care nu a fost realizat niciodată

Oh, ce descoperire! Râsul te salvează şi de fake news. Un studiu al cercetătorilor britanici care nu a fost realizat niciodată

Oh, ce descoperire! Râsul te salvează şi de fake news. Un studiu al cercetătorilor britanici care nu a fost realizat niciodată
Publicat: 12.02.2019
Într-o lume în care informaţia circulă cu viteza luminii şi tot aşa se propagă şi fake news-ul, echipa “Oh, Ramona” face un experiment care îi are la bază pe celebrii cercetători britanici. Vrei, nu vrei, cercetătorii britanici sunt răspunzători de cele mai controversate studii. De ce n-ar fi şi de acesta? Autorul bestseller-ului ”Suge-o, Ramona!”, Andrei Ciobanu, a intrat în joc.

Experimentul arată cam aşa:

Cercetătorii britanici reconfirmă faptul că există în subconştient ”o pornire patologică spre trăiri şi stări obsesionale, obsesive… obsesiv-compulsive, mai precis, atunci când când e vorba despre primele iubiri!” Astfel, potrivit ultimului ”studiu asupra comportamentului amoros al adolescenţilor” aflaţi la răscrucea maturizării, acest proces de transformare emoţională poate genera anumite efecte secundare precum ”emotivitate excesivă, anxietate amplificată, tulburări de somn şi de personalitate şi chiar o formă ludică de nebunie temporară!”

Pentru a ameliora aceste ”side-effects”, aceiaşi inegalabili şi inevitabili cercetători britanici recomandă cel puţin o sesiune de terapie-prin-comedie, atât de cuplu, cât şi de grup, cu prietenii.

Fan înrăit al stilului de viaţă şi artă britanic – de la umor şi fish&chips până la scriitori şi actriţe via psihologi şi sexologi – autorul bestseller-ului ”Suge-o, Ramona!”, Andrei Ciobanu, este perfect de acord cu infailibilii cercetători britanici.

”Dragostea nu înseamnă doar lapte şi miere, ci şi venin şi fiere! De aceea este imperios necesar pentru cei prinşi între două femei, între iubire şi obsesie, să urmeze acest gen de terapie-prin-comedie, pentru a se mai elibera de încărcătura dramatică a vieţii! Iar filmul ”Oh, Ramona!” chiar izbuteşte acest lucru pe care l-am avut şi eu în minte şi-n suflet când am scris cartea după care e făcută ecranizarea: consumatorul-de-iubire&obsesie este deopotrivă provocat să cadă pe gânduri şi din scaun de râs!”, glumeşte cât se poate de serios Ciobanu!

Acest fake news este autentic românesc, ca şi filmul american “Oh, Ramona!”, pe care te invităm să îl vezi în cinematografe din 14 februarie.

Citeşte-l şi dă-l mai departe. 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase