Home » D:News » Flotările: cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru inimă şi sănătate, conform unei noi cercetări

Flotările: cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru inimă şi sănătate, conform unei noi cercetări

Flotările: cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru inimă şi sănătate, conform unei noi cercetări
Publicat: 10.03.2019
Capacitatea de a face mai multe flotări nu este doar un semn al forţei, ci şi al unei inimi sănătoase, conform unui nou studiu asupra unui grup mare de pompieri din Statele Unite.

Cercetarea a testat stamina pompierilor de vârstă mijlocie, găsind că cei care pot face mai mult de 40 de flotări la rând au un risc cu 96% mai scăzut să fie diagnosticaţi cu boli cardiace sau să aibă probleme cu inima în următorii 100 de ani, comparativ cu cei care puteau face mai puţin de 10 flotări, scrie Live Science.

Totuşi, studiul a luat în considerare doar pompierii bărbaţi, care au o activitate foarte intensă, astfel că nu este clar dacă descoperirile se aplică la sedentari.

Dar cercetarea sugerează că „flotările pot fi o metodă uşoară şi gratuită pentru a ajuta la combaterea bolilor cardiovasculare”, a precizat Justin Yang de la Harvard T.H. Chan School of Public Health in Boston, unul dintre autorii studiului publicat pe 15 februarie în jurnalul JAMA Network Open.

Bineînţeles, se ştie prea bine că exerciţiile fizice ajută la sănătate, dar măsura în care acestea ajută şi ce tipuri de exerciţii sunt eficiente reprezintă o zonă necunoscută. Astfel, doctorilor le este greu să stabilească cu acurateţe condiţia fizică a unei persoane doar în urma unei vizite medicale obişnuite.

Câteodată, doctorii apelează la testul bandei de alergat pentru a evalua condiţia fizică. În cadrul acesteia, persoanele aleargă pe o bandă până când rata cardiacă atinge un anumit nivel. Dar aceste teste consumă timp şi necesită echipament scump.

Noul studiu a testat dacă un exerciţiu simplu precum flotările poate oferi indicii despre sănătatea inimii. Pentru a afla, experţii au examinat înregistrări care provin de la peste 1.100 de pompieri din Indiana, cu o vârstă medie de 39 de ani, care au trecut printr-un test cu flotări la începutul examinării. Participanţii au fost monitorizaţi timp de un deceniu pentru a vedea dacă au apărut probleme cardiovasculare. 

În această perioadă, au avut loc 37 de evenimente cardiovasculare la aceşti participanţi, dar doar unul a avut loc printre cei care puteau face mai mult de 40 de flotări.

Cei care puteau face 11 sau mai multe au avut un risc mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare faţă de cei care puteau face 10 sau mai puţine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Agresiunea şi violenţa la locul de muncă pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare

40 la sută dintre bolile cardiovasculare sunt silenţioase. Cum le poţi detecta, care sunt riscurile şi cum le poţi reduce

Expunerea cronică la zgomot în exces poate duce la creşterea riscurilor apriţiei bolilor de inimă

Luna în care mor cei mai mulţi oameni din cauza infarctului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase