Home » D:News » Popularitatea steagului Uniunii Europene, în cădere liberă printre britanici

Popularitatea steagului Uniunii Europene, în cădere liberă printre britanici

Popularitatea steagului Uniunii Europene, în cădere liberă printre britanici
Publicat: 19.02.2019
Comenzile pentru cumpărarea steagului Uniunii Europene au scăzut cu aproximativ 90% în Marea Britanie din anul 2016, când cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din organizaţie, conform producătorului oficial de steaguri Flying Colours, relatează publicaţia The World News.
„Am observat cu siguranţă o scădere. Vremurile s-au schimbat, atitudinea s-a schimbat. Nu mai există cerere”, a precizat Andy Ormrod, directorul companiei Flying Colours, care se ocupă de fabricarea de steaguri pentru palatele regale şi instituţiile din Marea Britanie.
 
Totodată, steagul naţional al Marii Britanii, Union Jack, se bucură de o popularitate mai mare, comenzile crescând cu peste 75% în ultimul an, scrie Mediafax.
 
„Oamenii devin mai pasionaţi de ideea de a fi britanic. Simt că ne dorim mai multă identitate în Marea Britanie”, a adăugat Ormrod, care a votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
 
Steagul Marii Britanii este ridicat pe clădirile guvernamentale doar 21 de zile pe an, de ocazii speciale, printre care zilele de naştere ale familiei regale şi sărbătorile naţionale.
 
Înainte de 2007, era ilegal să ridici steagul Uniunii Europene în Marea Britanie fără permisiune oficială, întrucât era considerată o formă de publicitate.
 
În urma referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană din 2016 a apărut o petiţie, semnată de circa 20.000 de persoane, care cerea ca toate „steagurile, emblemele şi logo-urile” Uniunii Europene să fie eliminate din Marea Britanie. Guvernul britanic a respins petiţia, motivul fiind că Marea Britanie încă face parte din Uniunea Europeană, fiind necesară utilizarea steagurilor şi emblemelor Blocului comunitar în clădirile guvernamentale britanice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase