Home » D:News » O persoană cu autism a devenit avocat, în Statele Unite

O persoană cu autism a devenit avocat, în Statele Unite

02.25.2019
O persoană cu autism a devenit avocat, în Statele Unite
Hailey Moss, în vârstă de 24 de ani, a devenit prima persoană din Florida, diagnosticată cu autism, care a trecut examenul de barou.

La vârsta de 13 ani, Hailey ţinea deja discursuri despre autism şi scrisese prima sa carte „Şcoala generală: Lucrurile pe care nu ţi le spune nimeni”. „Am fost dintotdeauna o scriitoare şi o vorbăreaţă”, spune Hailey. „Mi-am dorit să dau ceva înapoi comunităţii mele şi să fac ceva care să conteze”, a explicat ea.

Anul trecut, Hailey a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Miami. În prezent ea este specialist în legile internaţionale şi cele ale asigurărilor medicale, relatează CBS News.

Hailey susţine că viaţa sa nu este deloc uşoară. „Unele lucruri sunt foarte dificile pentru mine. Pot comunica, pot avea un loc de muncă”, spune ea.  Totuşi, când vine vorba despre lucrurile obişnuite ca socializarea şi zgomotele puternice, Hailey are probleme de adaptare, scrie Mediafax.

Ea afirmă că în astfel de cazuri se simte de parcă s-ar afla în raionul de electronice dintr-un magazin, în timp ce toate televizoarele au sonorul dat la maxim, cu diferite canale. „Este extrem de derutant”, adaugă Hailey.

Pentru a se concentra mai bine, tânăra scrie „diverse liste”. Hailey are permis de conducere, dar i se pare greu să fie la volan din cauza numeroaselor decizii pe care trebuie să le ia într-un timp foarte scurt.

În copilărie, părinţii ei şi-au dat seama că ceva nu era în regulă. Aceasta putea să rezolve puzzle-uri complicate, era capabilă să urmărească emisiuni la televizor, dar nu vorbea deloc.

„Se zice că este nevoie de mult efort pentru a creşte un copil”, spune Hailey. „Este nevoie de şi mai mult efort pentru a avea grijă de un copil cu dizabilităţi”, spune Hailey.