Home » D:News » Manager „Marius Nasta”,despre infecţiile intraspitaliceşti: ”Rezultatele arată tulpini diferite”

Manager „Marius Nasta”,despre infecţiile intraspitaliceşti: ”Rezultatele arată tulpini diferite”

Manager „Marius Nasta”,despre infecţiile intraspitaliceşti: ”Rezultatele arată tulpini diferite”
Publicat: 21.02.2019
Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a anunţat joi că rezultatele analizelor în cazul pacienţilor infectaţi cu acinetobacter (infecţia intraspitalicească) arată că pacienţii aveau tulpini diferite, cu excepţia a două persoane.

„Raportul de la Cantacuzino evidenţiază că pacientul care a venit de la Balş are o tulpină proprie care nu se regăseşte la ceilalţi pacienţi. Se demonstrează că el a fost corect tratat la „Marius Nasta”, nu s-a răspândit bacteria. Pacienta de 40 de ani care a decedat, avea tulpină proprie, nu s-a transmis infecţia către alţi pacienţi, a fost corect tratată. Pacientul care a fost izolat în triaj şi care a venit pentru o pneumonie de aspiraţie, pe un fond de accident vascular sechelar, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu acinetobacter tulpină rezidentă, acest pacient are aceeaşi tulpină cu femeia care era terapie intensivă, despre care spuneam că a fost confirmată în urmă cu câteva zile”, a anunţat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a mai declarat că altă pacientă, cu o vârstă în jur de 80 de ani, a fost depistată cu tulină proprie, ce nu corespunde cu tulpina identificată la ceilalţi pacieneţi, scrie Mediafax.

Trei pacienţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală au decedat în urma infecţiei cu acinetobacter.

În total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care trei au murit, iar o altă persoană, o femeie, se află în stare gravă.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase