Home » D:News » Schimbare majoră în Garda Elveţiană Pontificală. Celebrii soldaţi de la Vatican vor avea coifuri printate 3D

Schimbare majoră în Garda Elveţiană Pontificală. Celebrii soldaţi de la Vatican vor avea coifuri printate 3D

Schimbare majoră în Garda Elveţiană Pontificală. Celebrii soldaţi de la Vatican vor avea coifuri printate 3D
Publicat: 27.02.2019
Timp de sute de ani, gărzile elveţiene de la Vatican au purtat, cu mici schimbări, aceleaşi uniforme. 2019 este un an al schimbării pentru aceştia: coiful, numit morion, va fi înlocuit cu unul printat 3D, conform publicaţiei The Verge.

Uniformele purtate în prezent de soldaţii din Garda Elveţiană Pontificală au fost introduse în 1914 şi sunt inspirate de modele din Renaştere, perioadă în care garda elveţiană a intrat în serviciul Vaticanului. Schimbarea care se va face în curând a fost anunţată anul trecut. Coifurile vor fi înlocuite cu unele realizate din PVC, un material mai uşor şi mai ieftin, scrie Mediafax.

De asemenea, metalul nu este un material practic. Acesta este greu, iar vara se încinge atât de tare încât îi poate chiar arde pe soldaţi.

Primul lot de 80 de noi coifuri a fost livrat pe 22 ianuarie, păstrând modelul celor din secolul al XVI-lea.

Un coif din metal este realizat în 130 de ore de un fierar priceput, în schimb, pentru realizarea unui singur morion modern, o imprimantă 3D are nevoie de 14 ore. 

Noile modele au şi o greutate mai mică. Un astfel de morion cântăreşte 570 de grame, comparativ cu cele 2 kilograme ale coifului metalic actual. Mai mult, modelele din PVC includ orificii pentru ventilaţie şi sunt la fel de rezistente decât cele pe care le înlocuiesc.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase