Home » D:News » Trenul blindat al dictatorului Kim Jong-un. Luxul în care călătoreşte liderul de la Phenian

Trenul blindat al dictatorului Kim Jong-un. Luxul în care călătoreşte liderul de la Phenian

Trenul blindat al dictatorului Kim Jong-un. Luxul în care călătoreşte liderul de la Phenian
Publicat: 27.02.2019
Preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ajuns marţi în Vietnam, pentru summitul cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump. Evenimentul se va desfăşura în perioada 27-28 februarie. Până la Dang Dong, la graniţa dintre China şi Vietnam, Kim Jong-un a călătorit cu celebrul său tren blindat compus din 21 de vagoane.

Există nenumărate zvonuri despre trenul prezidenţial al lui Kim Jong-un. Majoritatea informaţiilor legate de garnitura feroviară au fost scoase la iveală de rapoartele serviciilor secrete americane, scrie The New York Times.

Trenul este la fel de bătrân precum însăşi dinastia dictatorială de la Phenian. Acesta a fost folosit prima dată de bunicul lui Kim Jong-un, Kim Il-sung.

De fiecare dată când liderul de la Phenian părăseşte Coreea de Nord la bordul trenului, regimul de securitate este trecut pe modul de convoi. Garnitura prezidenţială este escortată de încă două trenuri: un tren este poziţionat în faţa locomotivei, iar în ariergardă se află un alt tren care transportă gărzile de corp ale dictatorului şi proviziile.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase