Home » D:News » Vânzător de plante condamnat la închisoare după ce recomandările sale au provocat moartea unui copil de 13 ani

Vânzător de plante condamnat la închisoare după ce recomandările sale au provocat moartea unui copil de 13 ani

Vânzător de plante condamnat la închisoare după ce recomandările sale au provocat moartea unui copil de 13 ani
Publicat: 01.03.2019
Un vânzător de plante din Statele Unite a fost condamant la închisoare după moartea unui băiat de 13 ani. Bărbatul le-a recomandat părinţilor copilului bolnav de diabet de tip 1 să utilizeze plante în locul injecţiilor cu insulină.

În august 2014, Timothy Morrow a vizitat băiatul, ce suferea complicaţii în acea perioadă din cauza diabetului, şi le-a spus părinţilor să oprească tratamentul cu insulină, recomandat de un medic pediatru. În locul insulinei, Morrow le-a recomandat părinţilor plantele pe care el le vindea.

Băiatul a murit în ziua următoare din cauza unui infarct miocardic. Medicii au declarat că infarctul ar fi putut fi prevenit cu ajutorul tratamentului propice. „Cazul prezintă importanţa riscurilor asociate sănătăţii şi siguranţei în cazul în care sunt utilizate medicamente fără recomandarea unui specialist licenţiat”, a declarat Mike Feuer, din cadrul  Los Angeles City Attorney.

Morrow a fost condamnat la 120 de zile de arest, fiind găsit vinovat pentru practicarea medicinei fără licenţă. De asemenea, bărbatul se va afla timp de patru ani în probaţiune informală, va plăti o amendă de 5.000 de dolari şi va plăti serviciile funerare pentru înmormântarea băiatului de 13 ani, scrie CNN.

În cadrul videoclipurilor pe care le publica pe Youtube, Morrow afirma că „insulina este otrăvitoare pentru organism”, iar pepenele verde, zucchini şi fasolea verde sunt tipuri de „insulină naturală”. În urma condamnării, bărbatul va fi nevoit să şteargă toate videoclipurile sale din mediul online.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Adevărul despre homeopatie. Ce riscă cei care se tratează doar cu aceste remedii

Simptomele diabetului zaharat şi modul în care poate fi prevenită boala

A fost descoperit un nou tip de diabet. Apare mult mai frecvent decât cel de tip 1

Nicolae Paulescu, adevăratul creator al insulinei. Cum i-au furat doi tineri canadieni marea descoperire

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase