Home » D:News » Cine are grijă de pisica moştenitoare a lui Karl Lagerfeld

Cine are grijă de pisica moştenitoare a lui Karl Lagerfeld

Cine are grijă de pisica moştenitoare a lui Karl Lagerfeld
Publicat: 04.03.2019
Choupette, pisica desemnată moştenitoare a regretatului Karl Lagerfeld, a rămas în grija uneia dintre cele două "asistente personale" de care a beneficiat şi până în prezent şi care a fost alături de creatorul de modă german în ultimii 15 ani, potrivit publicaţiei franceze Closer.

Una dintre cele mai bogate pisici din lume, Choupette este renumită şi pentru tratamentul regal de care a beneficiat în timpul vieţii lui Karl Lagerfeld. Choupette călătorea într-un avion privat şi avea în permanenţă la dispoziţie două însoţitoare – Françoise şi Marjorie -, precum şi o gardă de corp personală. Totodată, în 2014, Karl Lagerfeld i-a dedicat pisicii sale o carte, intitulată „Choupette – the Enchanted Life of a Fashion Cat”, potrivit Mediafax.

Potrivit ediţiei de vineri a publicaţiei Closer, Françoise, asistentă personală a lui Lagerfeld în ultimii 15 ani, a fost desemnată să se ocupe de pisică.

În timpul vieţii creatorului, aceasta se ocupa şi de pisică două săptămâni pe lună, alternativ cu colega Marjorie, iar, în schimb, femeile primeau salarii consistente. Printre altele, cele două se ocupau de hrana felinei, dar şi să îi citească poveşti.

Celibatar şi fără copii, Karl Lagerfeld, care a murit pe 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, a lăsat în urma sa o pisică devenită celebră în ultimii ani, Choupette, pe care a adoptat-o în 2011, de la manechinul Baptiste Giabiconi.

De altfel, Lagerfeld iubea atât de mult felina încât a spus despre Choupette, în 2013, că ar lua-o de soţie dacă acest lucru ar fi legal.

„Nu credeam că mă voi îndrăgosti atât de mult de o pisică”, a declarat creatorul de modă într-un interviu pentru CNN.

O veritabilă muză pentru designerul german stabilit la Paris, Choupette a fost desemnată moştenitoare.

„Fiţi siguri că va fi suficient pentru toată lumea”, declara Lagerfeld într-un interviu pentru publicaţia Numéro.

„Totuşi, mi se pare că în Franţa este interzis să laşi moştenire ceva hamsterului sau porcului de Guineea”, i-a spus jurnalistul care îl intervieva.

„Foarte bine, pentru că eu nu sunt francez”, a declarat creatorul german, a cărui avere este estimată la peste 170 de milioane de euro.

Choupette deţine deja o avere de aproximativ 3 milioane de euro, potrivit unor declaraţii făcute de Karl Lagerfeld în 2015, anul în care a fost lansată cariera pisicii. Prietena celui supranumit „Kaiser-ul” „a lansat” o colecţie de produse de machiaj, după care a devenit imaginea mai multor branduri, printre care Opel.

Felină albă birmaneză cu ochi albaştri are 51.600 de urmăritori pe platforma Twitter şi 236.000 de fani pe Instagram.

Germanul Karl Lagerfeld este considerat unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, unde a fost director de creaţie din 1983, dar şi Fendi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase