Home » D:News » Keith Flint, solistul trupei Prodigy, a fost descoperit mort

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, a fost descoperit mort

Publicat: 04.03.2019
Keith Flint, solistul trupei Prodigy, a fost descoperit mort
Keith Flint, celebrul solist al trupei Prodigy, a fost descoperit mort luni dimineaţă, în locuinţa sa din Dunmow, Marea Britanie, potrivit The Sun. Cântăreţul avea 49 de ani.

Celebrul cântăreţ a fost descoperit mort luni dimineaţă, de echipa de medici şi de poliţiştii chemaţi la locuinţa sa din Dunmow, Essex, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, decesul nu este considerat suspect, dar că va fi efectuată o autopsie.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezenţă pe scenă plină de energie, dar şi un aspect fizic ieşit din comun, mai ales cu coafura şi tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraş.

Iniţial, Flint a fost dansatorul trupei şi a debutat ca solist cu piesa „Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

După o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

Membrii formaţiei The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” şi „Smack My Bitch Up”.

Trupa The Prodigy, nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial,  a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase