Home » D:News » Cum s-a schimbat viaţa bătrânei care patinează pe lacul Baikal după ce povestea ei a cucerit Internetul

Cum s-a schimbat viaţa bătrânei care patinează pe lacul Baikal după ce povestea ei a cucerit Internetul

Cum s-a schimbat viaţa bătrânei care patinează pe lacul Baikal după ce povestea ei a cucerit Internetul
Publicat: 08.03.2019
Povestea Liubovei Morekhodova, de 78 de ani din Siberia, a făcut în 2018 înconjurul Internetului, atrăgând nu mai puţin de 30 de milioane de vizualizări, după ce a fost filmată de o dronă când patina pe lacul îngheţat Baikal.

Ger şi singurătate – între aceşti poli îşi duce viaţa Liubova Morekhodova într-o căsuţă sărăcioasă de lemn din stepta siberiană de pe malul Baikalului, cel mai adânc lac din lume, scrie Mediafax.

Supranumit de triburile de buriaţi „Lacul Luminilor”, Baikal are o cincime din apa dulce la nivel mondial şi adăposteşte peste 3.600 de specii de vieţuitoare.

În acest regat al naturii, Liubova trăieşte singură ca la marginea lumii. În fiecare iarnă, bătrâna îşi scoate patinele sovietice fabricate în 1943, le înnoadă sforile în jurul tibiei şi porneşte pe gheaţa lacului în căutarea vitelor ei care se mai rătăcesc câteodată pe malul celălalt. Liubova glisează cu graţia unei Ecaterina Gordeeva, campioana olimpică a Rusiei la patinaj artistic în 1994.

Pensia şi vizitele ocazionale ale fiului ei sunt singurele „evenimente” exterioare care sparg ordinea identică a zilelor ei în liniştea peisajului muntos.

 „Stau singură şi privesc. Mă simt fericită. Şi apoi mă gândesc: dacă cineva ar sta lângă mine, ar spune: «Câtă frumuseţe, o incredibilă frumuseţe!»”, mărturisea Liubova în videoreportajul din 2018.

Liubova s-a născut chiar aici, apoi a plecat la oraş, unde a lucrat aproape toată viaţa la o fabrică din Irkuţk. 

Citeşte continuarea în Mediafax.

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase