Home » D:News » Mercedes-Benz vine cu o maşină de curse complet electrică

Mercedes-Benz vine cu o maşină de curse complet electrică

Mercedes-Benz vine cu o maşină de curse complet electrică
Publicat: 11.03.2019
Mercedes-Benz şi-a prezentat prima maşină electrică de curse la Geneva Motor Show 2019. EQ Silver Arrow 01 (Săgeata Argintie) va fi prima maşină a companiei pentru Formula E de la sfârşitul acestui an.

Participanţii la Formula E sunt maşini de curse realizate de companii mari precum Audi, BMW, Nio, Nissan şi Jaguar. De asemenea, Porsche va participa la cursă din sezonul următor, scrie Futurism.

Maşina de curse are un demaraj uimitor, ajungând la 100 km/h în doar 2,7 secunde. Cântăreşte aproximativ 900 de kilograme şi poate atinge o viteză maximă de 280 km/h.

O mare diferenţă între Formula 1 şi Formula E este că ultimii îşi pot crea propriile trenuri de rulare, ceea ce este semnificativ pentru proiectanţii de vehicule electrice: înseamnă că tot ce este legat de baterie poate fi determinat de companie.

Astfel, creatorii de maşini electrice pot veni cu inovaţii şi în această zonă.

Sezonul 2019-2020 al Formulei E – al şaselea de până acum – va începe în decembrie în Arabia Saudită, pe Circuitul Ad-Diriyah. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tesla a atins un nou record de autonomie a maşinilor electrice, depăşind pragul de 1.000 de kilometri

De ce maşinile electrice trebuie să facă zgomot. Până în iulie 2019, toate trebuie să emită sunete, cel puţin în Uniunea Europeană

O nouă tehnologie poate revoluţiona maşinile electrice: bateriile care se încarcă instant

Câte maşini electrice şi hibride au fost înmatriculate în România în 2017

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase