Home » D:News » Familia regală britanică blochează mesajele ofensatoare de pe conturile ei de social media

Familia regală britanică blochează mesajele ofensatoare de pe conturile ei de social media

Familia regală britanică blochează mesajele ofensatoare de pe conturile ei de social media
Publicat: 06.03.2019
Familia regală britanică a anunţat că va bloca accesul la conturile sale de pe reţelele de socializare online pentru utilizatorii care publică mesaje ofensatoare, reclamând şi la poliţie astfel de fapte, relatează Associated Press.
Este vorba despre conturile oficiale de pe reţelele de socializare online ale Buckingham Palace (reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a), Clarence House (reşedinţa oficială a prinţului moştenitor Charles) şi Kensington Palace (reşedinţa oficială a prinţilor William şi Harry), scrie Mediafax.
 
Reprezentanţii casei regale au precizat că instituţia îşi rezervă dreptul de a decide cine încalcă regulile şi ce utilizatori să blocheze.
 
„Scopul canalelor social media este de a crea un mediu în care comunitatea se poate angaja în siguranţă în dezbateri şi este liberă să facă sugestii, comentarii, să pună întrebări”, se precizează în textul emis de casa regală, în care se solicită tuturor celor care publică mesaje pe aceste conturi să arate politeţe şi respect pentru ceilalţi.
 
Comunicatul vine în urma unei perioade în care soţiile prinţilor William şi Harry, ducesele Catherine de Cambridge, respectiv Meghan de Sussex, au fost subiectul unui veritabil abuz online, o presupusă rivalitate a acestora fiind îndelung comentată.
 
Noile reguli impuse de casa regală pentru conturile sale oficiale menţionează că nu sunt permise mesajele „nesolicitate, cele ce conţin jigniri, înşelăciuni, obscenităţi, ameninţări, abuzuri, care promovează ura, incită şi care includ materiale explicite sexual şi violente”. Totodată, nu sunt permise mesajele care promovează „discriminarea pe bază de rasă, sex, religie, naţionalitate, dizabilităţi, orientare sexuală, vârstă”.
 
Pe Twitter, familia regală britanică este urmărită de 3,87 de persoane.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase