Home » D:News » Volvo va limita viteza la noile vehicule

Volvo va limita viteza la noile vehicule

Publicat: 11.03.2019
Volvo va limita viteza la noile vehicule
Volvo iese în evidenţă prin sistemele sale de siguranţă şi construcţia solidă a vehiculelor sale, astfel că anunţul lor că nicio persoană nu va mai fi rănită sau ucisă într-o maşină produsă în fabricile sale, nu este tocmai ieşit din comun. Totuşi, modul în care Volvo speră să atingă această performanţă s-ar putea să nu îi atragă pe cei pasionaţi de viteză, întrucât compania promite să limiteze din software viteza pentru toate maşinile noi.

Începând cu anul 2020, Volvo impune o limită strictă de 180 km/h pentru toate vehiculele sale. Este vorba doar de modelele din generaţia „2021”, care vor ajunge pe piaţă anul viitor, indiferent de variantă, model sau performanţă a motorului. Compania consideră că viteza excesivă este principala cauză a multor accidente rutiere, iar impunerea unui prag superior ar trebui să ajute la minimizarea victimelor, speră compania, la zero, în cazul accidentelor cu vechicule Volvo, scrie go4it.

„Volvo este lider în materie de siguranţă: mereu am fost şi mereu vom fi. Datorită cercetărilor noastre, suntem conştienţi de zonele ce ridică probleme atunci când vine vorba de a pune capăt rănirilor grave şi accidentelor mortale în maşinile noastre. Poate limitarea vitezei maxime nu va rezolva toate problemele, dar merită implementată pentru a putea salva chiar şi o singură viaţă”, a precizat Håkan Samuelsson, CEO-ul şi preşedintele Volvo Cars.

Alte eforturi pentru a ajunge la zero decese sau victime în interiorul maşinilor Volvo au în vedere sistemele de siguranţă. Compania cercetează modul în care combinaţia dintre controlul inteligent al vitezei şi tehnologia GPS să crească siguranţa pasagerilor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic prin limitarea automată a vitezei automobilelor în apropierea şcolilor sau spitalelor.

Volvo recunoaşte că există şi alte cauze pentru decesele în accidente rutiere precum conducerea sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi neatenţia cauzată în special de telefoanele mobile. Compania va ţine un eveniment dedicat siguranţei în trafic în Gothenburg, Suedia, pentru a oferi soluţii şi pentru aceste probleme.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase