Home » D:News » Acvarii, şezlonguri şi un tobogan înalt de peste 17 metri, în cel mai nou Aqua Park, la Cluj-Napoca

Acvarii, şezlonguri şi un tobogan înalt de peste 17 metri, în cel mai nou Aqua Park, la Cluj-Napoca

Acvarii, şezlonguri şi un tobogan înalt de peste 17 metri, în cel mai nou Aqua Park, la Cluj-Napoca
Publicat: 07.03.2019
Aqua Park-ul ce va fi construit la Cluj-Napoca va fi gata peste doi ani, după ce Consiliul Local a aprobat recent studiul de fezabilitate. Valoarea investiţiei este estimată la 43 de milioane de euro. Un tobogan cu o înălţime de peste 17 metri va fi „vedeta” zonei de agrement.
Primarul Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, unde s-a aprobat studiul de fezabilitate, că viitorul Aqua Park va avea opt tobogane acvatice cu o capacitate de 2.000 de persoane pe oră.
 
”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din zona Becaş a cartierului Gheorgheni. Proiectul prevede că interiorul Aqua Park-ului va avea o suprafaţă construită de aproape 21.000 de metri pătraţi, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spaţii verzi şi alei pietonale desfăşurate pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi. Viitorul Aqua Park va avea opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii, acvariu de mari dimensiuni, locuri de odihnă cu şezlonguri sau hamace, restaurante şi terase. Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 190 de milioane de lei (43 de milioane de euro), construcţia bazei urmând să dureze doi ani”, a spus Boc.
 
Acesta a susţinut că proiectul Aqua Park-ului este necesar clujenilor, în condiţiile în care locuitorii oraşului merg la Oradea, Târgu Mureş sau în Ungaria unde găsesc zone de agrement similare.
 
”Avem o suprafaţă totală de teren de 52 de hectare cu destinaţie spaţiu verde şi agrement, care se va menţine, iar Aqua Park-ul va fi amplasat pe 12 din cele 52 hectare. Vom avea doar 2,2 hectare care reprezintă partea închisă publicului, restul de 10 hectare fiind zonă deschisă cu acces nelimitat, din care 6,6 hectare vor fi spaţii verzi”, a explicat edilul Clujului.
 
Potrivit acestuia, Consiliul Local Cluj-Napoca va decide dacă proiectul Aqua Park-ului va fi realizat prin parteneriat public privat (PPP) sau din banii bugetului local.
 
”După aprobarea indicatorilor tehnico economici se va continua cu pasul următor şi anume contractarea şi fundamentarea proiectului, apoi atribuirea, prin licitaţie, a contractului de concesiune, iar apoi va urma operarea. Construcţia efectivă a Aqua Park-ului va dura doi ani, iar etapele premergătoare câteva luni”, a precizat Emil Boc.
 
Primarul a menţionat că „vedeta” Aqua Park-ului va fi toboganul ”King Cobra”, un echipament cu o înălţime de 17,5 metri şi o capacitate de 480 de utilizatori pe oră.
 
Noua bază de agrement va avea şi zone de plajă amenajate pe nisip sau spaţiu verde cu şezlonguri, hamace, baldachine, o zonă de wellness cu diverse tipuri de saună – finlandeză, hammam, cascadă de gheaţă, cameră pentru masaj.
 
Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea la dispoziţie şi o parcare cu peste 1.200 de locuri.
 
Peste 30 de persoane care locuiesc în zona Gheorgheni şi activişti de mediu au fost prezente la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca şi au contestat proiectul, cerând ca Aqua Park-ul să se construiască pe un alt amplasament. Acestea s-au declarat nemulţumite de faptul că baza de agrement este situată prea aproape de blocurile în care locuiesc şi se tem de zgomotul creat.
 
În urma discuţiilor, proiectantul a precizat că se va putea modifica amplasamentul toboganelor, astfel încât acestea să fie montate la o distanţă şi mai mare faţă de blocurile existente.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase