Home » D:News » De ce oamenii tineri suferă din ce în ce mai mult de boli cardiace?

De ce oamenii tineri suferă din ce în ce mai mult de boli cardiace?

De ce oamenii tineri suferă din ce în ce mai mult de boli cardiace?
Publicat: 18.03.2019
Un studiu efectuat pe populaţia din Statele Unite a arătat că, în general, frecvenţa cazurilor de infarcturi descreşte, dar este în creştere la adulţii de 20-30 de ani. Mai rău, în ciuda vârstei mici, urmările rele ale unui astfel de eveniment - inclusiv moartea - sunt la fel de frecvente precum cei cu 10 ani mai bătrâni.

„Obişnuia să fie incredibil de rar să vedem pe cineva sub 40 de ani să aibă un infarct miocardic – iar unii dintre aceştia au acum 20-30 de ani. Bazat pe ceea ce vedem, se pare că mergem în direcţia greşită”, a precizat Ron Blankstein, cardiolog la Brigham şi Women’s Hospital din Boston.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat date de la circa 2.100 de pacienţi de 50 de ani sau mai tineri care au fost internaţi într-unul din cele două spitale în perioada 2000 – 2016, scrie Live Science.

Per total, circa 1 din 5 pacienţi, adică 20%, avea 40 de ani sau mai puţin. În ultimul deceniu din studiu, proporţia de pacienţi din această categorie a crescut cu 2% în fiecare an.

De asemenea, pacienţii de 40 de ani sau mai tineri aveau acelaşi risc de deces după infarct ca cei de 41-50 de ani, ceea ce înseamnă că o vârstă mai mică nu protejează de moarte.

Ambele grupuri din studiu aveau aceeaşi rată de factori de risc pentru boli cardiace, inclusiv diabetul, tensiunea arterială mare, fumatul şi istoria în familie a infarcturilor. Totuşi, în grupul mai tânăr, există o frecvenţa mai mare a utilizării drogurilor, inclusiv marijuana şi cocaina. Totodată, pacienţii de 40 de ani sau mai tineri aveau tendinţa de a lua mai puţină aspirină şi alte medicamente după un infarct. Descoperirea poate sugera că doctorii recomandă mai rar celor tineri aceste medicamente, crezând că vârsta este o protecţie naturală.

Este însă nevoie de mai multe studii pentru a înţelege mai bine de ce infarcturile cresc la cei tineri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Riscul de infarct miocardic a crescut în rândul femeilor tinere

Cu o lună înainte de un infarct miocardic, corpul te avertizează – iată cele opt semne

Care sunt principalele simptome ale infarctului miocardic

STUDIU: Analiza care îţi arată dacă rişti să faci infarct

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase