Home » D:News » Scandal pe malul ”Lacului Lumilor”. O fabrică de îmbuteliere ar fi dorit să trimită apa din Baikal în China

Scandal pe malul ”Lacului Lumilor”. O fabrică de îmbuteliere ar fi dorit să trimită apa din Baikal în China

Scandal pe malul ”Lacului Lumilor”. O fabrică de îmbuteliere ar fi dorit să trimită apa din Baikal în China
Publicat: 18.03.2019
Ecologiştii vor să oprească construcţia unei fabrici de îmbuteliere în regiunea Irkuţk din Siberia care ar putea produce o criză ecologică în biosfera Lacului Baikal.

Premierul rus Dmitri Medvedev a ordonat Ministerului Mediului să pornească o investigaţie în legătură cu instalaţia de îmbuteliere de la malul Lakului Baikal, transmite portalul Meduza.

Construcţia fabricii a început în ianuarie, reprezentând o investiţie de circa 23 de milioane de dolari. Instalaţia aparţine companiei Aquasib şi ar trebui să devină operaţională până la sfârşitul acestui an.

Aproape 80% din producţia de apă de băut a fabricii va fi exportată, în principal în China, Coreea de Sud şi Mongolia.

Lucrările au provocat însă proteste în rândul localnicilor, susţinute de mai multe organizaţii non-guvernamentale de protecţia mediului. Deja circulă pe Change.org şi o petiţie cu peste 900.000 de semnături prin care i se solicită guvernatorului din Irkuţk, Serghei Levcenko, să oprească „dezvoltarea fabricii care va îmbutelia Lacul Baikal şi-l va trimite Chinei”. Activiştii de mediu intenţionează să organizeze proteste în mai multe oraşe importante din întreaga Rusie.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase