Home » D:News » Populara platformă MySpace a pierdut toate cântecele încărcate pe site între anii 2003 şi 2015

Populara platformă MySpace a pierdut toate cântecele încărcate pe site între anii 2003 şi 2015

Populara platformă MySpace a pierdut toate cântecele încărcate pe site între anii 2003 şi 2015
Publicat: 19.03.2019
Platforma myspace.com, care a fost populară de la sfârşitul anilor 2000 şi până la începutul anilor 2010, a reuşit să rămână fără toate cântecele încărcate online între 2003 şi 2015, relatează nme.com.

Reţeaua de socializare online a devenit cunoscută drept o platformă pe promovare pentru tinerii muzicieni. Între anii 2003 şi 2015, aceasta a găzduit peste 50 de milioane de cântece, de la peste 14 milioane de autori, şi a contribuit la lansarea de trupe şi artişti, cel mai celebru caz fiind cel al formaţiei britanice Arctic Monkeys.

Conform unui comunicat al companiei, eroarea s-a produs în timp ce se efectua o schimbare de server, iar toţi posesorii de conturi au pierdut „toate imaginile, clipurile şi fişierele audio încărcate cu mai mult de trei ani în urmă”.

Reprezentanţii companiei şi-au cerut scuze pentru problemele create şi le-au sugerat utilizatorilor să-şi păstreze copiile de backup ale fişierelor.

Unii utilizatori au fost de părere că, de fapt, compania nu a putut susţine costurile presupuse pentru mutarea şi menţinerea pe platformă a 50 de milioane de fişiere MP3, potrivit unor mesaje publicate pe platforma de micro-blogging Twitter.

MySpace este o reţea de socializare online fondată în 2003, în oraşul Los Angeles, din statul american California. După vânzarea ei către News Corporation, în iulie 2005, pentru 580 de milioane de dolari, aceasta a reuşit să depăşească Google în ceea ce priveşte numărul de vizitatori proveniţi din SUA. Declinul platformei a început în anul 2008, când a fost depăşită la accesări pe plan mondial de Facebook.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase