Home » D:News » Ursul care crea panică printre turiştii din zona Castelului Cantacuzino a fost mutat într-o altă pădure

Ursul care crea panică printre turiştii din zona Castelului Cantacuzino a fost mutat într-o altă pădure

Ursul care crea panică printre turiştii din zona Castelului Cantacuzino a fost mutat într-o altă pădure
Publicat: 20.03.2019
Un urs care îşi făcea apariţia în zona Castelului Cantacuzino din cartierul Zamora, Buşteni crea panică în rândul localnicilor şi al turiştilor. Din această cauză, a fost dus într-o altă pădure, nu înainte de a-i fi montat un sistem de urmărire.
Alin Nisipeşiu, gestionarul unui fond de vânătoare din Sinaia, a declarat pentru MEDIAFAX că ursul respectiv este un mascul de 4 ani, de talie medie. Animalul a fost relocat în altă pădure, într-o zonă îndepăratată de localitate.
 
Înainte de a fi eliberat, ursului i-a fost montat un sistem de urmărire, pentru a fi monitorizat.
 
Nisipeşiu a precizat că, deşi a propus mai multe adrese, a primit derogare doar pentru relocarea unui exemplar, deşi în zonă sunt 15 urşi care sperie oamenii.
 
„S-a primit derogare pentru un singur urs. A fost relocat într-o pădure, într-o zonă îndepărtată de localitate. Un singur urs relocat e egal cu zero. Sunt alţi 15 urşi însă care apar pe străzi, este plin de urşi. Au fost mult prea mulţi protejaţi. Seara când ieşi e o adevărată aventură. Să duci gunoiul seara e cu adrenalină. Nimeni nu-i vrea, oriunde se duc ridică probleme. Ne-am transformat în grădină zoologică”, a declarat Nisipeşiu.
 
Potrivit acestuia, în zona Sinaia – Buşteni există proximativ 50 de urşi, în timp ce efectivul optim este de 12.
 
Alin Nisipeşiu a afirmat că se pun bariere de hrană în păduri, dar chiar şi aşa, urşii preferă să coboare în staţiuni unde caută mâncare în tomberoane.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase