Home » D:News » O fotografie postată pe Facebook îl poate trimite pe un tânăr la închisoare pentru 28 de ani

O fotografie postată pe Facebook îl poate trimite pe un tânăr la închisoare pentru 28 de ani

O fotografie postată pe Facebook îl poate trimite pe un tânăr la închisoare pentru 28 de ani
Publicat: 21.03.2019
Tragedia de vineri din Christchurch, Noua Zeelandă, a şocat întreaga lume. Brenton Tarrant, un bărbat de origine australiană, a transmis live pe Facebook vineri, 15 martie, întregul său atac asupra a două moschei, în urma cărora a ucis cu sânge rece 50 de persoane.

Autorităţile Neo Zeelandeze au interzis prin lege distribuirea clipului, însă legea le permite arestarea chiar şi persoanelor care postează pe reţelele de socializare şi alte materiale legate de acest atac. Un tânăr de 18 ani a fost reţinut şi riscă până la 28 de ani în închisoare, după ce a distribuit clipul şi publicat o simplă fotografie cu una dintre moscheile atacate.

 

Un ordin judecătoresc protejează identitatea tânărului arestat, însă acuzaţiile aduse acestuia sunt foarte grave. Acesta a publicat o fotografie alături de comentariul „target acquired” (ţintă în vizor) şi este sub acuzaţie pentru distribuirea unui clip video obscen şi incitare la violenţă. Conform documentelor publice, acesta a incitat la violenţă inclusiv prin intermediul unor mesaje private de chat. Nu este clar pe ce reţea de socializare a distribuit acesta conţinutul, însă cel mai probabil este vorba despre Facebook, unde a fost prezentă prima dată transmisia live.

Citeşte continuarea în Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase