Home » D:News » ”Alcoolul fals”, care te ameţeşte dar nu te îmbată, este foarte aproape de a ajunge în comerţ

”Alcoolul fals”, care te ameţeşte dar nu te îmbată, este foarte aproape de a ajunge în comerţ

Autor: Alexandru Voiculescu 03.31.2019
”Alcoolul fals”, care te ameţeşte dar nu te îmbată, este foarte aproape de a ajunge în comerţ
Timp de mai bine de un deceniu, cercetătorul David Nutt a dezvoltat un substitut sintetic pentru alcool pe care le-a denumit ”Alearelle”. Acesta susţine că invenţia sa are potenţialul de a permite consumatorilor să se bucure de toate beneficiile alcoolului fără să se confruntele cu efectele negative, ceea ce înseamnă sfârşitul mahmurelii, cancerelor asociate alcoolului şi a altor probleme.

Consumul excesiv de alcool este una dintre cele mai mai probleme cu care se confruntă omul modern, de aceea, Nutt a considerat necesară crearea unei molecule sintetice de alcool care să elimine efectele nedorite. „Ştim unde în creier alcoolul are efectele sale bune şi rele şi ce receptori le mediază. Efectele alcoolului sunt complicate dar poţi izola părţile din creier pe care le doreşti izolate”, a precizat cercetătorul.

Alături de eliminarea toxicităţii, savantul lucrează la „efectul maxim”, care ar preveni consumatorul să treacă de o anumită linie, potrivit Futurism.

Miza finală este de a crea Alearelle şi apoi de a vinde alcoolul companiilor producătoare de băuturi alcoolice pentru a fi adăugat băuturilor.

Acum trei ani, Nutt a fondat firma Alearelle pentru a face această viziune o realitate, iar directorul managerial al companiei, David Orren a precizat că poate trece de toate testele necesare în doar cinci ani.

Dacă Nutt şi colegii săi pot perfecţiona substitutul sintetic, analistul în industria băuturilor, Jonny Forsyth, crede că există o şansă reală ca industria alcoolului să adopte produsul decât să-l vadă ca o nouă competiţie.

„Industria investeşte din ce în ce mai mult în alternativele la alcool. Dacă metoda este bună şi gustul poate fi mascat uşor, cred că are o şansă mare”, a precizat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Consumul aceleiaşi cantităţi mari de alcool afectează mai mult creierul bărbaţilor decât pe cel al femeilor

Copiii sunt tot mai interesaţi de site-urile care oferă informaţii despre droguri şi alcool

Motivul pentru care cunoscutul actor Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani

Copiii cu părinţi alcoolici sunt predispuşi să se căsătorească cu persoane ce au aceeaşi dependenţă