Home » D:News » Cantitatea enormă de sânge donată de un bărbat de 92 de ani în doar trei decenii, salvând peste o mie de vieţi

Cantitatea enormă de sânge donată de un bărbat de 92 de ani în doar trei decenii, salvând peste o mie de vieţi

Cantitatea enormă de sânge donată de un bărbat de 92 de ani în doar trei decenii, salvând peste o mie de vieţi
Publicat: 23.04.2019
Bărbatul de 92 de ani a donat aproape 200 L de sânge începând în jurul vârstei de 60 de ani şi continuând până în prezent. A reuşit să salveze circa 1.200 de vieţi.

Ron Reidy, un bărbat din Statele Unite ale Americii, donează sânge de atât de mult timp încât nici măcar nu îşi aduce aminte dacă avea 60 sau 70 de ani când a început pentru a-şi ajuta un bun prieten din San Diego, scrie Gândul

De atunci, a făcut acest lucru în mod constant şi a declarat pentru publicaţia Reporter-Herald că „voi continua să fac asta atâta timp cât voi putea”. 

Bărbatul s-a prezentat marţi la Departamentul de Poliţie din Loveland pentru a face donaţia prin care ar fi atins pragul de 50 de galoane (n. r. unitate de măsură a lichidelor în SUA, echivalentă 189 l) de sânge donate. Dar nu a reuşit să facă acest lucru deoarece i s-a spus că este prea în vârstă pentru donarea de trombocite.

În ciuda acestui fapt, el a fost celebrat la centrul Vitalant (n. r. Centru de donare a sângelui), reuşind să facă astfel istorie. În cei 75 de ani de existenţă ai centrului, doar 27 de donatori au reuşit să doneze cantitatea de 50 de galoane. 

În toţi aceşti ani, bărbatul a donat în special trombocite, ceea ce i-a permis să doneze o dată la două săptămâni. 

Conform calculelor făcute de cei de la centrul de donare, prin cantitatea de sânge donată, Ron a salvat viaţa a aproximativ 1.200 de oameni. 

Bărbatul a declarat că va reveni să doneze.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase