Home » D:News » Înşelăciunea pusă la cale de un director al unei clinici de fertilizare. Cum a devenit tatăl a aproape 50 de copii

Înşelăciunea pusă la cale de un director al unei clinici de fertilizare. Cum a devenit tatăl a aproape 50 de copii

Înşelăciunea pusă la cale de un director al unei clinici de fertilizare. Cum a devenit tatăl a aproape 50 de copii
Publicat: 16.04.2019
Testele ADN au demonstrat că Jan Karbaat, directorul unei clinici de fertilizare din Olanda, care a murit în urmă cu doi ani, şi-a folosit sperma, în loc de cea a donatorilor, pentru a deveni tatăl biologic a 49 de copii născuţi prin fertilizarea in vitro, scrie www.theguardian.com.
Jan Karbaat, care a murit în 2017, este tatăl biologic a 49 de copii născuţi după ce femeile au vizitat clinica sa din Rotterdam. Bărbatul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria spermă, în locul donatorilor, anunţă Defense for Children, organizaţie care se ocupă de protejarea drepturilor părinţilor şi copiilor născuţi în clinica medicului, scrie Mediafax.
 
 
Rezultatele testelor ADN efectuate vineri dimineaţă la un spital din oraşul sud-estic Nijmegen au arătat că 49 de copii sunt descendenţi direcţi ai doctorului Karbaat, conform anunţului reprezentanţilor organizaţiei.
 
“Rezultatele confirmă suspiciunile potrivit cărora Karbaat a folosit propria spermă în clinică”, au menţionat reprezentanţii Defence for Children.
 
Cazul controversat a devenit public, după ce o instanţă olandeză a decis în februarie că rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispoziţia părinţilor şi copiilor pentru a-şi face propriile comparaţii.
 
Înainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut că a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost închisă în anul 2009, pe fondul unor nereguli.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase