Home » D:News » O companie de top de medicamente din SUA, pusă oficial sub acuzare pentru distribuţie ilegală de opioide

O companie de top de medicamente din SUA, pusă oficial sub acuzare pentru distribuţie ilegală de opioide

Publicat: 26.04.2019
O companie de top de medicamente din SUA, pusă oficial sub acuzare pentru distribuţie ilegală de opioide
Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a pus sub acuzare una dintre companiile din top 10 ale industriei farmaceutice şi doi dintre directorii acesteia. Pentru acuzaţiile aduse, aceştia riscă închisoarea pe viaţă.
Roachester Drug Co-Operative, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din Stele Unite ale Americii, a fost acuzat în mod oficial de conspiraţie în vederea încălcării normelor legale cu privire la regimul narcoticelor, notează Futurism. Fostul CEO al companiei, Laurence F. Doud III şi un alt director, William Pietruszewski, au fost la rândul lor acuzaţi de distribuirea ilegală a unor medicamente precum: Oxycodone şi Fenatyl, precum şi de falsificarea declaraţiilor către Drug Enforcement Agency (DEA), autoritatea care supervizează la nivel federal distribuirea şi calitatea medicamentelor.
 
Cei doi directori riscă pentru acuzaţiile care le-au fost aduse pedepse cuprinse între zece ani şi închisoare pe viaţă. „Acuzaţiile înaintate astăzi reprezintă o undă de şoc pentru industria farmaceutică” a declarat Ray Donovan, agentul DEA care conduce investigaţia. El a mai adăugat că trebuie să li se reamintească companiilor farmaceutice de obligaţia pe care acestea o au faţă de public în cea ce priveşte distribuirea de opioide.

Profitul înaintea siguranţei publicului

În prezent, criza opioidelor care a cuprins Statele Unite conduce la un număr de 130 de decese zilnic, ca urmare a abuzului de medicamente eliberate pe reţetă. În aceste condiţii, detaliile făcute publice de către anchetatori devin extrem de îngrijorătoare. Astfel, în perioada 2012-2016, RDC a reuşit o creşterea vânzărilor de Oxycodone cu 800%, iar cele de Fetanyl cu 2.000%. În aceeaşi perioadă compania a semnalat în registrele interne 8.300 de comenzi de medicamente, raportând către DEA doar 4.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

„Urgenţă de sănătate publică la nivel naţional” în SUA. Ce măsuri va lua Donald Trump pentru combaterea celei mai grave dependenţe de droguri din State

”NU mai faceţi acupunctură!”. După ani de zile în care a fost recomandată, terapia cu ace este eliminată. Care este motivul?

Noi substanţe stupefiante şi psihotrope au fost adăugate pe lista substanţelor interzise în România

Un nou vaccin revoluţionar poate salva vieţile dependenţilor de droguri: face organismul imun la heroină şi la opioide

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase