Home » D:News » Cercetătorii germani au reuşit să creeze organe prin care poate trece lumina

Cercetătorii germani au reuşit să creeze organe prin care poate trece lumina

Cercetătorii germani au reuşit să creeze organe prin care poate trece lumina
Publicat: 29.04.2019
Cercetătorii germani au reuşit să creeze organe umane transparente, utilizând o tehnologie ale cărei aplicaţii ar putea include printarea tridimensională a organelor pentru transplanturi.
Echipa de cercetători condusă de către Ali Erturk, de la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen, a dezvoltat o tehnică care utilizează un solvent care permite luminii să treacă prin organe, relatează Reuters.
 
Acest solvent permite oamenilor de ştiinţă să scanze diferitele organe pe care a fost aplicat, determinând cu exactitate poziţia fiecărei celule sau vas de sânge, oferind posibilitatea realizării unei întregii structuri a organelor studiate.
 
În prezent, printarea tridimensională este folosită preponderent pentru aplicaţiile ei industriale. Dezvoltarea tehnologiei care să permită o imagine amănunţită asupra structurii unui organ deschide posibilitatea transplanturilor folosind organe printate. „Putem să vedem cu exactitate unde este fiecare celulă amplasată cu ajutorul acestor organe transparente.Putem astfel să producem un duplicat, folosind tehnologia de bioprintare, obţinând un organ funcţional”, a declarat Ali Erturk.
 
Echipa de cercetători plănuieşte obţinerea unui pancreas în următorii doi-trei ani şi a unui rinichi în alţi cinci-şase. Perspectiva testelor clinice având un orizont de aproximativ zece ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Bioprintarea – tehnologia prin care vom avea carne fără a sacrifica animale

Primul transplant cu celule stem pentru tratarea autismului în România

Un transplant care pare de domeniul SF-ului: în corpul unei femei a fost ”crescută” o nouă ureche

În sfârşit, organele printate 3-D devin realitate

Piese de schimb pentru corpul uman: urechi „crescute” în laborator

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase