Home » D:News » Motivul banal pentru care nu reuşeşti să slăbeşti

Motivul banal pentru care nu reuşeşti să slăbeşti

Motivul banal pentru care nu reuşeşti să slăbeşti
Publicat: 03.05.2019
Persoanele care au un regim de slăbire extrem pot să sufere de deshidratare din cauza cantităţii mare de sare din corp. De aici, pot apărea mai multe probleme, inclusiv cele care nu te ajută să slăbeşti.

Hidratarea este esenţială pentru sănătatea organismului, în viaţa de zi cu zi, dar şi în dietă, iar dacă acest obicei este realizat corespunzător, corpul ne va mulţumi pentru asta. Primul semn prin care ne transmite că are nevoie de lichide este senzaţia de sete. Un raport dezechilibrat apă-alimente poate duce la complicaţii precum pietre la rinichi. Tocmai de aceea trebuie să reacţionăm din timp pentru a nu ne sabota sănătatea. Persoanele care nu beau suficient de multă apă se deshidratează uşor, iar odată cu senzaţia de sete apare şi aceea de foame când, de fapt, corpul semnalează nevoia de apă. De asemenea, dacă vrei ca rezultatele în procesul de slăbire să fie vizibile, consumul de apă este necesar, iar alături de exerciţii fizice şi o alimentaţie sănătoasă te vei bucura de silueta mult dorită, pentru că scapi rapid de greutatea substanţială.

În urma unui studiu la care au participant peste 18.000 de adulţi şi vârstnici s-a descoperit că persoanele care consumau mai multă apă nu simţeau senzaţia de foame, astfel consumând şi mai puţine calorii într-o zi obişnuită spre deosebire de cei care nu aveau acest obicei sănătos. Acelaşi studiu a arătat şi că persoanele care conumau apă mai multă nu aveau probleme cu sarea, nivelul colesterolului şi al grăsimii din corp comparativ cu persoanele deshidratate. Senzaţia de sete poate fi confundată foarte uşor cu senzaţia de foame. Trebuie să ţinem cont că, de fapt, atunci când nu consumăm suficiente lichide simţim nevoia de a mânca mai mult, iar astfel planurile noastre pentru o siluetă de invidiat sunt compromise. 

Citeşte continuarea pe CSÎD.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase