Prima pagină D:News

Un program AI îţi poate transforma fotografiile încât să semene cu căţei sau pisici

Adrian Popovici 05.22.2019 | ● Vizualizări: 404
Credit foto: PIxabay     + zoom
Galerie foto (1)

Inteligenţa artificială are şi aplicaţii amuzante, una dintre cele mai recente astfel de aplicaţii reuşeşte să convertească pozele oamenilor în poze cu câini sau pisici.

Un algoritm programat de către Nvidia, numit „PetSwap”, poate să ia o fotografie cu faţa unui om şi să o transforme într-o multitudine de căţei, pisici şi chiar alte specii, notează Futurism.
 
Algoritmul dezvoltat, numit FUNIT, prescurtarea de la Few-shot UNsupervised Image-to-Image Translation, se bazează pe un program care este folosit pentru „antrenarea” vehiculelor autonome pentru condiţiile de drum periculoase.
 
Aceast program de inteligenţă artificială de poate dovedi a fi o sursă de amuzament pentru cei care aleg să îl folosească. De asemenea, s-ar putea dovedi şi o oportunitate de a dezvolta modul în care operează programele de inteligenţă artificială. Astfel, cercetătorii speră să îmbunătăţească abilitatea acestor programe de a generaliza pornind de la o cantitate redusă de informaţii, lucru care în prezent este imposibil pentru acestea.
 

Citeşte şi:

Inteligenţa artificială a putut reconstitui întregul tabel periodic al elementelor

IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilorInteligenţa artificială va deveni un element central în prevenirea bolii Alzheimer

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI