Home » D:News » Emmanuel Macron anunţă îi va trimite lui Donald Trump un nou stejar

Emmanuel Macron anunţă îi va trimite lui Donald Trump un nou stejar

Emmanuel Macron anunţă îi va trimite lui Donald Trump un nou stejar
Publicat: 13.06.2019
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că îi va trimite omologului său american un nou stejar, după ce primul, plantat în timpul unei vizite la Casa Albă s-a uscat, dar a menţionat că acest lucru nu reprezintă un simbol al deteriorării prieteniei dintre cele două ţări, relatează The Guardian

Emmanuel Macron a declarat că oamenii nu ar trebui să interpreteze orice obiect drept un simbol, potrivit Mediafax.

„Îi vom trimite un alt stejar, nu este o tragedie. Nu mai observaţi simboluri unde de fapt nu există, simbolul a fost de fapt faptul că l-am plantat împreună”, a declarat Macron.

„Se pare că stejarul a fost pus în carantină, din motive sanitare, iar săraca fiinţă nu a supravieţuit. Voi trimite un alt stejar deoarece cred că marina americană şi prietenia dintre oamenii noştri este valoroasă”, a adăugat Macron.

Stejarul a fost plantat de cei doi în curtea Casei Albe, în timpul unei vizite a preşedintelui francez la Casa Albă în anul 2018, dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină, procedură prin care trec toate organismele vii importate în Statele Unite. Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece stejarul s-a uscat.

„Acum 100 de ani, soldaţii americani au luptat în Franţa, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă şi a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franţei, în care au murit peste 2.000 de soldaţi americani în timpul războiului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase