Home » D:News » Brazilia a decis sancţionarea homofobiei

Brazilia a decis sancţionarea homofobiei

Brazilia a decis sancţionarea homofobiei
Publicat: 20.06.2019
Curtea Supremă din Brazilia a decis săptămâna trecută sancţionarea homofobiei, acesta fiind un pas important pentru minorităţile sexuale dintr-una dintre cele mai periculoase ţări pentru comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer) din lume, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Homofobia este astfel considerată în această ţară o infracţiune similară rasismului.

Congresul brazilian – unde conservatorii deţin majoritatea şi care este influenţat puternic de bisericile evanghelice – urmează să adopte o lege care să creeze cadrul juridic pentru sancţionarea acestui tip de discriminare.

Brazilia se alătură astfel unor ţări conservatoare şi catolice din America Latină unde au fost luate măsuri în favoarea drepturilor LGBT.

Potrivit unui raport al NGO Grupo Gay de Bahia, care colectează date de peste patru decenii, în 2017 au fost înregistrate 387 de crime şi 58 de sinucideri legate de „homotransfobie”, în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

Actele de rasism pot fi pedepsite cu 1-3 ani de închisoare sau cu amendă.

Decizia luată joi de Curtea Supremă din Brazilia este cea mai recentă dintr-un val de hotărâri pozitive privind drepturile LGBT din America Latină.

Brazilia a legalizat deja căsătoriile homosexuale, alături de Argentina, Columbia, Uruguay şi, începând de miercuri, Ecuador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase