Home » D:News » Ce ar trebui să îţi ofere un hotel de cinci stele? O locaţie exemplară în Cluj

Ce ar trebui să îţi ofere un hotel de cinci stele? O locaţie exemplară în Cluj

Descopera 07.02.2019
Te-ai documentat vreodată ce înseamnă de fapt stelele pe care ţi le oferă hotelurile şi ştii de ce anume ar trebui să beneficiezi la fiecare categorie? Indiferent dacă ai obiceiul de a sta în hoteluri de calitate sau te fereşti de ele, probabil ai remarcat că sub acelaşi număr de stele se oferă servicii şi facilităţi uneori prea diferite. Mai jos, vorbim despre un hotel de cinci stele şi care sunt standardele pe care trebuie să le respecte pentru a primi aceste “grade”.

Ca să nu te mai păcăleşti şi vara aceasta şi pentru că la Cluj-Napoca pare să fie mare efervescenţă (se pregătesc o sumedenie de evenimente, de la TEDxCluj 2019 – WHAT IF, la festivalurile Electric Castle şi Untold şi până departe în toamnă, cu Zilele Clujului), am identificat un hotel care chiar se ridică la standardele cerute de o atare locaţie.

Undeva pe calea Mănăştur, în apropiere de Centrul Istoric, vei găsi Hotelul Platinia, căci despre el este vorba, parte a Platinia Shopping Center & Luxury Suites, primul proiect imobiliar cu funcţiuni mixte din Cluj-Napoca. Pentru noi, cel mai interesant a fost conceptul complexului – o îmbinare perfectă între mai multe tipuri de funcţiuni: rezidenţial, comercial şi hotelier.

În plus, fiind amplasat pe o locaţie cu semnificaţii pentru clujeni, adică fosta Fabrică de bere Ursus, întreg conceptul construcţiei a fost dictat de acest aspect. Designul hotelului Platinia Luxury Suites este unul contemporan cu discrete note industriale, în care vei vedea materiale de calitate şi finisaje preţioase combinate cu betonul aparent ce păstrează aspectul industrial. Dormitoarele s-au concentrat pe calitatea somnului (cât timp petreci de fapt în camera de hotel când eşti în delegaţie sau excursie?), fiind utilizate în acest sens saltele şi alte dotări de calitate premium, dar restul spaţiilor sunt structurate astfel încât să permită o serie de activităţi de relaxare sau de afaceri. Hotelul dispune de un centru de conferinţe cu 3 săli multifuncţionale  având o capacitate totală de 200 locuri, dotate cu tehnologie de ultimă generaţie.

Ce ar trebui să aibă un hotel de 5 stele

În România, normele de clasificare a hotelurilor se stabilesc în funcţie de normele utilizate în UE, dar şi de recomandările Organizaţiei Mondiale a Turismului. Dar acestea sunt o recomandare de condiţii minime necesare, iar astfel se explică de ce adesea găseşti condiţii diferite în funcţie de locaţiile în care te cazezi.

Hotelurile de 5 stele sunt integrate la rangul „delux”, iar condiţiile minime pentru oricare ar fi următoarele:

  • recepţia este deschisă timp de 24 de ore;
  • personalul hotelier vorbeşte mai multe limbi străine;
  • suprafaţa camerei trebuie să aibă cel puţin 20 de metri pătraţi;
  • finisajele sunt de cea mai înaltă calitate;
  • lenjeriile sunt de calitate superioară;
  • Room service non-stop;
  • Locuri de parcare, plus portar şi opţiunea de parcare cu valet.

La Platinia, vei găsi, însă, şi multe lucruri peste aceste standarde: apartamentele dotate cu aer condiţionat au încălzire în pardoseală, există în camere 2 TV-uri, nu doar unul, de asemenea, este prevăzută o zonă de birou cu serviciu de cafea/ceai, plus un set pentru călcat haine.

Toate spaţiile de cazare din cadrul Platinia Luxury Suites dispun de balcon sau terasă amenajate, acestea putând fi utilizate şi ca spaţiu pentru fumători. 

Desigur, preţurile pentru astfel de servicii sunt pe măsură, dar dacă vrei să ai parte de o experienţă de neegalat, iată o veste care te va bucura: hotelul Platinia este partener în programul Mastercard Premium & Business din 2018, prin intermediul căruia oferă o reducere de 10% la serviciile de cazare. Mai mult, oferta se poate cumula cu alte reduceri sau promoţii existente în locaţie. (Preţurile le găseşti aici.)

Aşadar, dacă ajungi în Cluj-Napoca, indiferent de sezon, şi dacă ai un card Mastercard Premium sau Business (adică Gold, Platinum, World, World Elite, Corporate sau Business), aceasta este cea mai bună recomandare de cazare: hotelul e poziţionat perfect, indiferent de scopul vizitei tale – se află în vecinătatea multor zone de interes urban, precum zona universitară, Parcul Central, Stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă şi a zonei de dezvoltare urbană care va deveni în câţiva ani noul centru modern al Clujului.