Home » D:News » Imagini şocante filmate pe Transfăgărăşan: O fetiţă hrăneşte un urs din mână – VIDEO

Imagini şocante filmate pe Transfăgărăşan: O fetiţă hrăneşte un urs din mână – VIDEO

Imagini şocante filmate pe Transfăgărăşan: O fetiţă hrăneşte un urs din mână – VIDEO
Publicat: 02.07.2019
O fetiţă i-a oferit unui urs hrană din mână, pe Transfăgărăşan, în judeţul Argeş, riscându-şi viaţa. Imaginile şocante au fost postate pe facebook, iar în filmare se vede cum copila, însoţită de un adult, intenţiona să mângâie animalul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe imaginile surprinse de turişti se vede cum un adult hrăneşte primul ursul în timp ce fetiţa vrea să-l mângâie. Apoi, copila ia o bucată de mâncare pe care o întinde animalului, hrănindu-l din mână.

Filmarea a fost realizată pe Transfăgărăşan, în zona kilometrului 60. Zilnic, pe acest drum, aproape zilnic, se opresc turişti care hrănesc urşii.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sub nicio formă urşii nu trebuie hrăniţi.

„Nu trebuie să hrănească urşii. Există state în lume, cum ar fi SUA sau Canada, unde poţi vedea ursul din maşină. Încetineşti, te uiţi. Nu-i dai de mâncare. Vorbeam cu un coleg care spunea că în SUA sunt amenzi dacă le dai să mănânce. Dacă înveţi ursul să îi dai pe marginea drumului să mănânce va veni în continuare”, a declarat Sănduloiu.

Acesta consideră că turiştii trebuie să renunţe obiceiul grătarelor, deoarece urşii nu mai rămân în pădure dacă simt miros de mâncare.

„Să nu facă grătare. Ursul are mirosul mai fin decât câinele de două ori. Ursul nu mai rămâne în pădure dacă el simte miros de carne. Va încerca să obţină şi poate deveni agresiv. Noi avem în pădure animale sălbatice”, a mai spus şeful Salvamont Argeş.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase