Home » D:News » Concentraţii ridicate de plumb în sângele a peste 160 de copii, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame

Concentraţii ridicate de plumb în sângele a peste 160 de copii, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame

Concentraţii ridicate de plumb în sângele a peste 160 de copii, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame
Publicat: 09.08.2019
Numărul copiilor cu concentraţii ridicate de plumb în sânge după incendiul de la Catedrala Notre-Dame s-a dublat în luna iulie, ajungând la peste 160, potrivit unui raport al Agenţiei Regionale de Sănătate din Île-de-France, informează postul Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Particule de plumb, produse în urma topirii plumbului conţinut de acoperişul şi clopotniţa catedralei, s-au răspândite în jur prin intermediul fumului degajat de incendiul din luna aprilie de la Notre-Dame.

Dintre copii depistaţi recent cu un nivel crescut de plumb, şase prezintă concentraţii situate în „pragul de alertă” (25-50 de micrograme de plumb pe litru de sânge), iar unul depăşeşte pragul de 50 de micrograme de plumb pe litru de sânge, dar nu este clar dacă aceste niveluri sunt rezultatul poluării cauzate de incendiul de la Notre-Dame.

Emmanuel Gregoire, viceprimarul Parisului, a dat marţi asigurări că autorităţile vor lua toate măsurile necesare pentru a preveni riscurile la adresa sănătăţii publice.

Pe 25 iulie, după mai multe săptămâni în care au susţinut că locuitorii din zonă nu se confruntă cu riscuri la adresa sănătăţii, autorităţile de la Paris au închis brusc două şcoli din apropierea monumentului. Testele au indicat concentraţii de plumb peste limita admisă.

Intoxicaţia cu plumb este în mod particular o ameninţare pentru femeile gravide şi poate fi fatală în cazul copiilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că „nu se cunoaşte o concentraţie sigură de plumb în sânge”, notând că şi concentraţii scăzute, la un moment dat considerate sigure, pot avea efecte adverse pe termen lung asupra sănătăţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase