Home » D:News » Încălzirea globală va creşte preţul alimentelor

Încălzirea globală va creşte preţul alimentelor

Încălzirea globală va creşte preţul alimentelor
Publicat: 15.08.2019
Seceta, evenimentele meteo extreme, poluarea apelor şi a solului vor contribui la creşterea preţurilor alimentelor, susţine un studiu al Naţiunilor Unite.

Încălzirea globală se face simţită nu doar asupra creşterii nivelului apelor oceanice sau a creşterii temperaturilor medii la nivel, din păcate, conform unui studiu al unei comisii a Naţiunilor Unite, producerea alimentelor şi implicit costurile la care vor fi disponibile vor fi afectate, de asemenea, notează Futurism.

Comisia Interguvernamentală a Naţiunilor Unite pentru Schimbările Climatice a dat publicităţii un raport prin care avertizează că încălzirea globală afectează deja producţia de hrană la nivel global într-un mod negativ şi că, pe viitor, aceste probleme se vor agrava.

Cei peste 100 de experţi care au lucrat la elaborarea acestui studiu explică faptul că, în prezent, din cauza secetelor, valurilor de căldură, incendiilor de vegataţie sau pădure, inundaţiilor sau a dezgheţării stratului de permafrost, activităţile agricole sunt mai greu de îndeplinit.

Pe termen mediu şi lung, aceste condiţii meteo extreme coloborate cu creşterea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă vor conduce spre situaţia în care hrana produsă va fi de o calitate inferioară şi mult mai puţină. În acest punct, situaţia devine o problemă simplă de economie, o cerere tot mai mare va fi întâlnită de o ofertă de alimente în scădere. Rezultatul? O creştere a preţurilor graduală sau bruscă, în funcţie de alimente şi de generalizarea condiţiilor meteo extreme.

În ciuda perspectivei sumbre în faţa căreia ne pun oamenii de ştiinţă, ei ţin să sublinieze în raportul lor faptul că încă se mai pot lua măsuri pentru a preveni o încălzire suplimentară a climei şi a ne salva, precizarea fiind că aceste măsuri implică un efort comun al tuturor actorilor globali: state, ONG-uri sau corporaţii.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase