Home » D:News » Unde va fi noua capitală a Indoneziei

Unde va fi noua capitală a Indoneziei

Publicat: 28.08.2019
Unde va fi noua capitală a Indoneziei
Preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat că noua capitală a ţării va fi construită într-o zonă împădurită, în apropiere de oraşul Balikpapan din estul insulei Borneo, informează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Noua capitală va înlocui Jakarta, un oraş cu o populaţie totală de aproximativ 30 de milioane de oameni, inclusiv zona metropolitană, care se confruntă cu o serie de probleme grave, de la risc crescut de inundaţii la supraaglomerare şi poluare.

„Locaţia este strategică deoarece este în centrul Indoneziei”, a afirmat Joko, care a adăugat că riscul ca zona să fie afectată de calamităţi naturale este minim.

Preşedintele a precizat că un proiect de lege privind mutarea capitalei va fi depus marţi în Legislativul indonezian.

Administraţia prezidenţială vrea să înceapă mutarea capitalei până în anul 2024, când se încheie cel de-al doilea mandat al preşedintelui Joko.

Oficialii estimează că mutarea capitalei va costa până la 33 de miliarde de dolari.

Printre problemele grave cu care se confruntă Jakarta este şi cel al scufundării unor părţi din oraş din cauza extracţiei necontrolate de apă din subteran.

Un studiu realizat de Institutul de Tehnologie Bandung a concluzionat că până la 36% din oraşul Jakarta s-ar putea afla sub ape până în 2050.

Mai mult potrivit estimărilor, congestiile din trafic din Jakarta cauzează pierderi de aproximativ 6,5 miliarde de dolari pe an.

Totodată, potrivit unui raport al companiei Inrix, Jakarta este al 12-lea cel mai poluat oraş din lume.

Joko Widodo care a câştigat un nou mandat după scrutinul prezidenţial indonezian din luna aprilie, a promis în timpul campaniei electorale că va lua măsuri pentru a stimula mai uniform dezvoltarea economică şi în afara insulei Java, unde se află capitala ţării.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase