Home » D:News » Racheta Starhopper a trecut cu brio de ultimul zbor experimental – VIDEO

Racheta Starhopper a trecut cu brio de ultimul zbor experimental – VIDEO

Publicat: 28.08.2019
Racheta Starhopper a trecut cu brio de ultimul zbor experimental – VIDEO
Oficialii SpaceX au declarat ultimul zbor al rachetei Starhopper un succes, reuşind să se desprindă de la sol şi să execute o aterizare controlată.

Ultimul test al rachetei Starhopper a fost un succes, reuşind, după mai multe amânări, să se desprindă de la sol şi să realizeze o aterizare controlată. Anunţul reuşitei a fost făcut de către Elon Musk pe Twitter, unde i-a felicitat pe angajaţii companiei sale pentru munca depusă, notează Science Alert.

Starhopper este un prototip pentru rachetele Starship, măsurând 18 metri în înălţime, fiind construit pentru a verifica viabilitatea acestora şi potenţialele pericole pe care zborul cu acestea le-ar putea ridica. Scopul ultim pe care Elon Musk şi compania sa îl urmăresc este realizarea unui sistem de rachete reutilizabile care, pe viitor, ar putea fi folosite pentru transportul astronauţilor şi chiar al coloniştilor pe Marte.

Testul a avut loc marţi la ora locală 17:02  (miercuri, ora 02:02 a României) şi a durat doar 57 de secunde. În timpul experimentului, Starhopper s-a ridicat la o înălţime de aproximativ 150 de metri folosind propulsoarele Raptor, alimentate cu oxigen şi metan.

Planul iniţial al celor de la SpaceX a fost de a demara luni acest zbor experiemntal, dar, din cauza unei inspecţii asupra integrităţii propulsorului Raptor, a fost amânat cu o zi. Pe Twitter, Elon Musk a explicat că la inspecţie a fost identificată o problemă cu dispozitul care asigură aprinderea motorului, punând asta pe seama conectării necorespunzătoare.

Construirea şi testarea rachetei Starhopper face parte dintr-un plan mai mare al SpaceX de a ajunge pe Marte. Următorul pas va fi reprezentat de construirea primei rachete din programul Starship. În ceea ce priveşte programul Starship, rapoartele sugerează că se lucrează deja la două versiuni Mk1, în Boca Chica, şi Mk2, în Cape Kennedy din Florida.

Citeşte şi:

Un oficial NASA este de părere că şansele SpaceX de a ajunge pe Lună sunt foarte mici

Elon Musk a anunţat că prototipurile a două rachete SpaceX ar putea fi gata la sfârşitul lunii august

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase