Home » D:News » 8 sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

8 sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

8 sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă
Publicat: 22.09.2019
Pentru că suntem înconjuraţi de multă mâncare semipreparată şi foarte mulţi aditivi, pare că devine din ce în ce mai greu să facem alegeri sănătoase în privinţa mâncării pe care o consumăm.

Alege alimente în forma lor naturală

Ideea de bază a alimentaţiei curate este alegerea alimentelor cât mai aproape de forma lor naturală. Aşadar, în loc de alimente în cutie sau ambalate, alege produse proaspete, naturale. Alege un curcan întreg în loc de chiftele de curcan congelate sau struguri cruzi în loc de jeleuri gumate făcute cu suc de fructe.

Bonus: când eviţi alimentele extrem de procesate, cum ar fi chipsurile, prăjiturile şi mâncarea semipreparată, gândeşte-te că te scuteşti şi de calorii goale, zahăr, sare şi grăsimi saturate.

Mănâncă mai multe cereale integrale

Produsele din cereale rafinate precum pâinea albă, pastele şi orezul, pierd nutrienţi esenţiali în timpul procesului de fabricaţie. Alege în locul produselor rafinate pâine integrală, paste fainoase integrale şi orez brun sau sălbatic. Poţi opta de asemenea pentru alte cereale integrale cum ar fi făina de ovăz, orz sau bulgur. Această schimbare poate avea un impact mare: Studiile arată că o dietă bogată în cereale integrale poate scădea riscul de boli de inimă, diabet de tip 2 şi cancer de colon.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase