Home » D:News » O tânără a purtat până la 17 ani, în corpul ei, părţi ale geamănului său. Cazul medical este extrem de rar

O tânără a purtat până la 17 ani, în corpul ei, părţi ale geamănului său. Cazul medical este extrem de rar

O tânără a purtat până la 17 ani, în corpul ei, părţi ale  geamănului său. Cazul medical este extrem de rar
Publicat: 04.09.2019
Unei fete de 17 din India i-au fost descoperite în abdomen ţesuturi care aparţineau geamănului pe care îl absorbise în uter.

Medicii din India au raportat un cazul neobişnuit al unei tinere de 17 care a solicitat îngrijiri medicale după ce, în decursul ultimilor cinci ani, observase creşterea unei mase anormale în abdomenul său. Această masă îi provoca în anumite cazuri dureri, notează Science Alert.

Medicii au efectuat o serie de teste de sânge pentru a determina care este natura condiţiei medicale pe care tânăra o prezenta, dar acestea s-au dovedit inconcludente. Dat fiind că, la examinarea medicală, doctorii nu au putut identifica o masă la nivelul abdomenului, ei au apelat la un scaner tomograf. Această scanare a relevat existenţa unei mase cu diferite densităţi, precum şi zone în care ţesutul se clacificase.

Prezenţa diferitelor zone calcifiate i-a determinat pe medicii care s-au ocupat de caz să presupună că este vorba despre nişte coaste şi dinţi. Această constatare a dus la punerea diagnosticului de foetus in foetu, sindromului geamănului dispărut. Această condiţie medicală se manifestă la una din 500.000 de naşteri şi se manifestă în cazul sarcinilor multiple în care unul dintre fetuşi moare şi este absorbit de către mamă sau geamănul care supravieţuieşte. Acest caz este unul neobişnuit chiar şi în contextul unei astfel de condiţii medicale din cazuza faptului că aceasta apare de obicei până în jurul vârstei de 15 ani. 

Echipa care s-a ocupat de acest caz a decis că respectiva masă trebuie extirpată din organismul tinerei, pentru a elimina pericolele pe care aceasta le ridica. Chirurgii care au luat parte la această procedură au declarat că au extirpat din corpul tinerei ceea ce părea a fi o fiinţă umană parţial formată. Masa extirpată conţinea coaste, dinţi, păr, grăsime, cartilaje, precum şi ţesuturi intestinale şi chiar neuronale.

Evoluţia cazului şi procedurile la care tânăra a fost supusă au fost detaliate în jurnalul BMJ Case Reports.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase