Home » D:News » Trupa rock The Black Keys se întoarce pe scenă, după o pauză de aproape cinci ani

Trupa rock The Black Keys se întoarce pe scenă, după o pauză de aproape cinci ani

Publicat: 11.09.2019
Trupa rock The Black Keys se întoarce pe scenă, după o pauză de aproape cinci ani
Membrii formaţiei americane The Black Keys, Dan Auerbach şi Patrick Carney, au înregistrat albumul "Let’s Rock" şi vor începe un turneu pe 19 septembrie, în Los Angeles, după cel mai recent concert, din 2015, din cadrul festivalului Outside Lands din San Francisco, potrivit apnews.com.

Câştigătorii a patru premii Grammy, pentru piese precum „Lonely Boy”, „Howlin’ For You” şi „Tighten Up”, muzicienii au fost nevoiţi să renunţe temporar la activitatea din industria muzicală, în favoarea vieţii personale, notează Mediafax.

„Nimeni dintre cei care lucrează pentru sau cu noi nu a spus « da, nu obţineţi venituri timp de cinci ani ». A trebuit să ne dăm seama că trebuia să facem o pauză”, a declarat Carney.

În prezent, Dan Auerbach şi Patrick Carney sunt părinţi şi recunosc că este dificil să gestioneze cariera muzicală şi viaţa de familie.

Pentru că cei doi membri ai formaţiei nu au anunţat în prealabil că vor face o pauză, s-a considerat că motivul absenţei lor de aproape cinci ani de pe scenă a constat într-o antipatie reciprocă.

Totuşi, Carney a dezminţit zvonurile şi a afirmat că Auerbach este precum fratele său.

Inspiraţi puternic de genurile muzicale blues rock şi garage-rock, Carney şi Auerbach s-au cunoscut în liceu, în Akron, Ohio, în anii 1990. Pe parcursul absenţei lor de pe scena muzicală sub titulatura The Black Keys, ambii au continuat să lucreze individual la alte proiecte muzicale.

„Ne-a prins foarte bine pauza. Chiar ne-am simţit foarte bine în timpul înregistrărilor noului album”, a declarat Auerbach.

La fel cum nu au avut un plan pentru a face o pauză, nu au fost pregătiţi nici pentru revenirea în studio. S-au întors în studioul lui Auerbach, din Nashville, fără a avea cântece şi versuri pregătite, potrivit Associated Press.

„Am stabilit pur şi simplu o dată şi ne-am prezentat la studio, fiind pentru prima dată în cinci ani când înregistrăm împreună”, relatează Carney.

Albumul „Let’s Rock” a fost lansat în iunie, iar turneul lor va înregistra 33 de opriri, avându-i în deschidere pe cei de la Modest Mouse.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase