Home » D:News » Recitalul lui Kylie Minogue de la Glastonbury 2019, cel mai vizionat din istoria festivalului

Recitalul lui Kylie Minogue de la Glastonbury 2019, cel mai vizionat din istoria festivalului

Recitalul lui Kylie Minogue de la Glastonbury 2019, cel mai vizionat din istoria festivalului
Publicat: 14.09.2019
Recitalul pe care Kylie Minogue l-a susţinut la ediţia de anul acesta a festivalului Glastonbury din Marea Britanie (26 - 30 iunie) a devenit cel mai vizionat din istoria manifestării, arată Smart Radio, păstrând un loc special artistei australiene în playlist-ul zilei.

Minogue s-a întors la Worthy Farm, unde este organizat Glastonbury, după ce, în 2005, a fost nevoită să îşi anuleze concertul pentru că fusese diagnosticată cu cancer mamar, iar apoi a participat în calitate de invitată a grupului Scissor Sisters în 2010, notează Mediafax.

Anul acesta, Minogue i-a invitat pe Chris Martin, de la Coldplay, şi pe Nick Cave pentru a cânta împreună.

Recent, Minogue a doborât recordul stabilit anterior de Ed Sheeran pentru cel mai vizionat concert din istoria Glastonbury. 3,2 milioane de persoane au urmărit recitalul ei, cu vârful de audienţă maxim, 3,9 milioane, stabilit în ultimele minute petrecute pe scenă.

Recordul stabilit de Ed Sheeran, în 2017, era de 3,1 milioane de vizualizări, pe poziţia a treia în top fiind Adele, cu 2 milioane, în 2016, informează nme.com.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra şi nici anul trecut, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset. Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart. O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii ’90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

În 2020, organizatorii vor sărbători 50 de ani de festival.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase