Home » D:News » În premieră: Nava-şcoală „Mircea” va putea fi vizitată la Tulcea, Galaţi şi Brăila

În premieră: Nava-şcoală „Mircea” va putea fi vizitată la Tulcea, Galaţi şi Brăila

În premieră: Nava-şcoală „Mircea” va putea fi vizitată la Tulcea, Galaţi şi Brăila
Publicat: 16.09.2019
Nava-şcoală „Mircea” - cea mai preţuită navă a Marinei Militare Române, care a parcurs de-a lungul timpului de 14 ori lungimea Ecuatorului - va putea fi vizitată, în premieră, în Tulcea, Galaţi şi Brăila.

Nava-şcoală „Mircea” desfăşoară un marş de instrucţie pe Dunăre pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, marinarii militari adresează publicului din trei porturi dunărene – Tulcea, Galaţi şi Brăila – invitaţia, în premieră, de a vizita cea mai preţuită navă a Marinei Militare Române, care a parcurs peste 300.000 de mile marine, de-a lungul timpului, adică de 14 ori lungimea Ecuatorului.

Astfel, nava-şcoală „Mircea” a intrat duminică pe braţul Sulina şi va naviga în amonte până la Tulcea, unde va acosta la ora 15.00. La sosirea vasului în portul Tulcea va fi organizată o scurtă ceremonie, iar pe parcursul escalei programul va cuprinde, între orele 16.00 – 17.00, un concert susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale, pe faleză, iar apoi până la ora 19.00 nava va putea fi vizitată de către populaţia civilă.

De asemenea, oamenii vor putea urca la bordul navei-şcoală şi luni, 16 septembrie, între orele 09.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00.

De la Tulcea, „Mircea” îşi va continua marşul în amonte până la Galaţi, unde va acosta marţi, la ora 17.00.

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase