Home » D:News » Cât vrea să cheltuie Germania pentru protecţia mediului, până în 2030

Cât vrea să cheltuie Germania pentru protecţia mediului, până în 2030

Cât vrea să cheltuie Germania pentru protecţia mediului, până în 2030
Publicat: 24.09.2019
Guvernul canceralui german Angelei Merkel a finalizat un plan privind protecţia mediului, care prevede investiţii de cel puţin 100 miliarde de euro până în 2030, relatează thelocal.de, citat de Mediafax.

Această sumă va fi folosită „pentru protecţia climatului şi tranziţia energetică”, potrivit textului final al unui acord la care s-a ajuns după 18 ore de negocieri între conservatorii conduşi de Angela Merkel şi social-democraţi.

Documentul, care are aproape 140 de pagini, a fost stabilit între conservatorii consuşi de Merkel şi social-democraţii şi prevede ca „investiţiile suplimentare pentru măsurile favorabile climei vor sprijini economia” şi vor ajuta Germania să fie o locaţie de afaceri, comerţ şi investiţii.

Autorităţile vor să adopte măsuri care să îi stimuleze pe germani să reducă emisiile poluante şi să permită Germaniei să îşi îndeplinească obiectivele în materie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Strategia Guvernului german cuprinde un set de măsuri destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră în energie, construcţii, agricultură, industrie, transporturi şi gestionarea deşeurilor. Printre măsurile vizate se numără promovarea transporturilor publice şi a călătoriilor cu trenul, creşterea preţului călătoriilor cu avionul în Germania şi diverse subvenţii pentru dezvoltarea de automobile electrice sau pentru instalaţii de încălzire ecologice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase