Home » D:News » Compania care a atras o finanţare de 20 milioane de dolari privind lupta împotriva risipei alimentare

Compania care a atras o finanţare de 20 milioane de dolari privind lupta împotriva risipei alimentare

Compania care a atras o finanţare de 20 milioane de dolari privind lupta împotriva risipei alimentare
Publicat: 18.10.2019
Winnow, dezvoltatorul soluţiei Winnow Vision, care ajută bucătarii să reducă la jumătate cantitatea de deşeuri alimentare, anunţă finalizarea unei runde de finanţare din seria B în valoare de 12 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei, citat de agenţia de presă Mediafax.

Potrivit sursei citate, această finanţare vine după un împrumut de 8 milioane de dolari acordat, recent, de Banca Europeană de Investiţii (BEI) prin Planul Juncker şi care vizează creşterea investiţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltare, în cadrul biroului din Cluj-Napoca.

În România, Winnow este prezent din 2018 cu un birou în Cluj-Napoca, activitatea diviziei concentrându-se pe tehnologie şi dezvoltare operaţională.

Runda de finanţare din seria B a inclus o importantă investiţie de la Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, Mustard Seed, Circularity Capital, D: Ax şi The Ingenious Group.

„Suntem foarte încântaţi că putem să avansăm în lupta globală împotriva risipei alimentare şi suntem recunoscători pentru sprijinul permanent al investitorilor noştri. Anul acesta am lansat Winnow Vision, un produs inovator bazat pe inteligenţă artificială care ajută bucătarii din întreaga lume să economisească 33 de milioane de dolari anual prin gestionarea cantităţii de deşeuri alimentare. Ne-am stabilit ţinta de 1 miliard de dolari economisiţi pentru clienţii noştri din deşeurile alimentare până în 2025, iar această investiţie va accelera dezvoltarea tehnologiei şi a operaţiunilor noastre pentru a putea atinge acest obiectiv”, a declarat Marc Zornes, co-fondator şi CEO al Winnow, citat în comunicat.

Lansat într-un singur restaurant pentru personal în 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucătării la nivel global şi operează acum în 40 de ţări, cu sedii în Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca şi Iowa City.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase