Home » D:News » A fost testat cel mai lung zbor comercial din lume

A fost testat cel mai lung zbor comercial din lume

A fost testat cel mai lung zbor comercial din lume
Publicat: 22.10.2019
Compania australiană de zbor Qantas a încheiat duminică dimineaţă testul celui mai lung potenţial zbor comercial fără oprire din lume, pornind din New York, cu destinaţia Sydney şi având o durată de 20 de ore, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Zborul Qantas Flight 7879, realizat cu aeronava Beoing 787-9 Dreamliner, având la bord 50 de pasageri, a aterizat în Sydney duminică dimineaţă, după un zbor de 19 ore şi 16 minute. Testul de zbor a verificat impactul pe care durata lungă la bord o are asupra piloţilor, echipajului şi pasagerilor din interiorul avionului.

„Acesta este un moment istoric pentru Qantas, un moment istoric pentru aviaţia australiană şi un moment cu adevărat istoric pentru aviaţia lumii”, a declarat directorul general al companiei aeriene, Alan Joyce.

Cu o cerere pentru transportul aerian în creştere şi cu o îmbunătăţire constantă a performanţei avioanelor, aeronavele sunt interesate de mărirea distanţelor pe care le pot acoperi. Asociaţia pentru Transport Aerian Internaţional (IATA) preconizează o creştere a numărului anual de pasageri de la 4,6 miliarde, în acest an, la 8,2 miliarte în 2037.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase