Home » D:News » Tesla poate produce în masă panouri solare pentru acoperişuri

Tesla poate produce în masă panouri solare pentru acoperişuri

Tesla poate produce în masă panouri solare pentru acoperişuri
Publicat: 30.10.2019
Şeful companiei Tesla, Elon Musk, a anunţat recent că firma sa a obţinut o versiune a panourilor solare pentru acoperişuri care poate fi produsă în serie, arată businesstimes.com, citat de agenţia de presă Mediafax.

Liderul Tesla Inc a făcut afirmaţiile privind noul model de panouri solare pentru acoperişuri la trei ani de când firma sa a preluat compania SolarCity, transformând-o într-o filială.

”A fost destul de greu”, a declarat Musk. ”Acoperişurile trebuie să dureze mai mult. Când incluzi electricitatea în ecuaţie, e ceva mai complex”.

Preţul unui asemenea acoperiş cu panouri de 10kW, în Statele Unite, ar fi de 33.950 de dolari, beneficiind de o facilitate fiscală din partea autorităţilor federale de 8.500 de dolari, pentru o casă cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, potrivit celor de la techcrunch.com. Preţul întreg ar fi de 42.500 de dolari.

Noua versiune a panourilor solare face parte din strategia companiei de a se relansa în domeniu. De la preluarea SolarCity de către Musk, compania nu a reuşit să îşi asigure producţia la capacitate maximă.

Anunţul a fost făcut după ce Tesla a pierdut poziţia de lider între companiile care se ocupă de acoperişuri solare în Statele Unite, arată jurnaliştii americani. În plus, compania a fost chemată în instanţă de reţeaua Walmart Inc din cauza unor incendii înregistrate la depozitele în care se aflau produsele solare Tesla.

Musk a declarat că 2019 ar fi „anul acoperişului solar” şi că intenţionează să ajungă producă până la 1.000 de acoperişuri pe săptămână până la sfârşitul anului. „E un produs ciudat şi ieşit din comun. De ce ar produce cineva acoperişuri solare? Dar e ceva ce trebuie să existe. Aşa că o să-l facem”, a arătat şeful Tesla.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase