Home » D:News » Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui

Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui

Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui
Publicat: 05.01.2020
Persoanele care utilizează smartphone-urile sau tabletele chiar înainte de culcare pierd mai mult timp, până la o oră, pentru a adormi cum trebuie faţă de cei care aleg o activitate mai odihnitoare, relaxantă.

Mulţi dintre noi avem obiceiuri proaste înainte de somn, fie că stăm şi scrollăm prin telefoanele noastre sau doar ne jucăm pe ele, fie că suntem aşa de absorbiţi de subiect încât nu mai lăsăm din mână cartea pe care o citim sau pur şi simplu ne este lene să ne ridicăm din pat pentru a stinge lumina şi amânăm acest lucru până adormim.

Colin Espie, profesor în clinica de neuroştiinţe de la Universitatea din Oxford ne dă câteva răspunsuri.

„Orice activitate care ne determină creşterea nivelului de stres ne poate afecta şi somnul”. „Ca regulă generală, orice lucru care ar putea provoca anxietate sau hormoni de stres va provoca trezirii repetate în timpul somnului, împiedicând un somn adecvat”.

Experţii ne-au avertizat demult că statul în pat şi ”butonatul” telefonului mobil sau tabletei chiar înainte de culcare ne va afecta calitatea somnului.

Dar profesorul Espie ne sfătuieşte să evităm orice activitate care stimulează creierul înainte de a încerca să adormim. „Este important să aveţi o rutină de liniştire, de relaxare (n.r. mentală şi fizică) cu o oră, până la o oră şi jumătate, înainte de a vă culca, în care nu munciţi şi evitaţi orice activitate „stimulantă”, chiar şi exerciţiile fizice, opriţi orice dispozitiv electronic şi vă acordaţi timp pentru a vă relaxa”, a spus el.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase